La crema de carabassa és un plat reconfortant i nutritiu que ha estat part de la dieta japonesa durant segles. En particular, a la regió d'Okinawa, casa d'una de les poblacions més longeves del món, la crema de carabassa ha estat tradicionalment valorada per les seves propietats nutritives i els seus beneficis per a la salut. Els japonesos centenaris d'Okinawa, coneguts per la seva longevitat i vitalitat, han incorporat aquest plat en la seva dieta diària, i molts atribueixen part de la seva longevitat als nutrients que ofereix la carabassa i els seus beneficis per a la salut.

La crema de carabassa japonesa d'Okinawa s'elabora típicament amb carabassa kabocha, també coneguda com a carabassa japonesa. Aquesta varietat és dolça i de textura suau, el que la fa perfecta per cuinar. A més, el tipus kabocha és una excel·lent font de nutrients, incloent-hi vitamines A, C i E, així com potassi, magnesi i fibra dietètica.

kirill ermakov 17SvN08MV s unsplash
Crema de carabassa, un plat ple de nutrients / Foto: Unsplash

La crema de carabassa és un plat reconfortant i nutritiu que ha estat part de la dieta japonesa durant segles

Per preparar aquesta crema, primer es pela i es talla la carabassa kabocha en trossos petits. Després, es cuina a foc lent en brou de verdures fins que estigui tendra i suau. Una vegada cuita, es tritura fins a obtenir una textura cremosa i suau. Algunes receptes poden agregar llet de coco o crema de soja per donar-li una textura encara més cremosa i un sabor lleugerament dolç.

Un dels principals beneficis de la crema de carabassa japonesa d'Okinawa és el seu alt contingut d'antioxidants i compostos bioactius que poden ajudar a combatre la inflamació i protegir contra malalties cròniques com malalties cardíaques i càncer. La carabassa kabocha és rica en carotenoides, compostos que li donen el seu distintiu color taronja i que actuen com a potents antioxidants al cos. Els carotenoides, com el betacarotè i la luteïna, poden ajudar a protegir les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures i reduir el risc de malalties relacionades amb l'edat.

A més dels seus beneficis antioxidants, aquesta crema també és una excel·lent font de fibra dietètica, que és important per a la salut digestiva i la regularitat intestinal. La fibra dietètica present en la carabassa kabocha pot ajudar a prevenir el restrenyiment, promoure la salut del còlon i reduir el risc de malalties digestives com la síndrome de l'intestí irritable i la malaltia diverticular.

Un altre benefici important de la crema de carabassa és el seu baix contingut calòric i el seu alt contingut de nutrients. La kabocha és naturalment baixa en calories però rica en nutrients essencials com vitamines, minerals i antioxidants. Això la converteix en una opció ideal per a aquells que busquen perdre pes o mantenir un pes saludable sense comprometre la ingesta de nutrients essencials.

shelley johnson vmRxDqMJpGY unsplash
Carabassa, un clàssic de la gastronomia japonesa / Foto: Unsplash

En resum, la crema japonesa d'Okinawa és un plat reconfortant i nutritiu que ha estat valorat pel seu sabor deliciós i els seus nombrosos beneficis per a la salut. Des del seu alt contingut d'antioxidants fins a la seva capacitat per promoure la salut digestiva i el seu baix contingut calòric, la crema de carabassa és una excel·lent addició a qualsevol dieta saludable. Incorpora aquest plat reconfortant al teu menú setmanal i gaudeix dels seus increïbles beneficis per a la salut.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!