Si l'única carbassa que entra a casa teva va directament a la cuina o, pitjor encara, la de la decoració de Halloween, has de saber que aquest ingredient té multitud de propietats que ajudaran la teva pell a lluir més jove, hidratada i lliure d'acne. De passada, la teva salut i la teva figura també t'ho agrairan.

Rica en zinc, potassi, calci, magnesi, ferro, antioxidants i vitamines, la carbassa prevé les arrugues i l'envelliment, i alguns dels seus aspectes més relacionats amb la cura de la pell són aquestes que et volem presentar:

Carbasses
Carbasses / Font: Unsplash

Vitamines A i C

Busca carbasses mitjanes, que siguin pesades i tinguin una closca ferma. I molt ull a les vitamines que conté! La vitamina A contribuirà que la teva pell conservi la seva hidratació natural, mantenint-la sana i tersa. La vitamina C té efecte antioxidant: protegirà la teva pell davant els radicals lliures, el dany i les principals causes de l'envelliment prematur.

Disminueix les imperfeccions

Que sí, que aquesta hortalissa és gairebé màgica. La carbassa resulta més que apropiada per prevenir i disminuir aquests molestos granets a causa del seu alt contingut en vitamina E i torulitina. I per què? Aquestes vitamines contribueixen a reduir els bacteris que generen l'acne. El no va més!

Sabies que la carbassa és rica en zinc, potassi, calci, magnesi, ferro, antioxidants i vitamines?

Prevé l'envelliment

No ens ho estem inventant. La carbassa és coneguda per tenir efecte tonificant. Ingerir aquest aliment sovint ajudarà a potenciar la joventut del teu rostre, evitant la flacciditat. La carbassa estimula la producció de col·lagen i elastina a la nostra pell.

Versatilitat

Veure una carbassa ens dona ganes de tardor. La calor de la llar, les tardes fredes a casa... Ve de gust crear alguna recepta innovadora. Magdalenes, pans de pessic, purés... Aquesta hortalissa pot ser utilitzada en una gran varietat de receptes. I molt ull a les seves llavors quan buidis la carbassa: són una reserva important de zinc! El zinc és fonamental per a la salut del teu cabell, ungles i, sí, també la de la teva pell. I amb les llavors també trobaràs diverses receptes en les quals podràs donar-les algun ús que et sorprendrà.

Llavors Carbassa
Llavors Carbassa / Font: Unsplash

Il·luminació

La carbassa és molt eficaç per donar brillantor a la pell. La carbassa està enriquida amb alfa-hidroxiàcids i enzims que adejen a eliminar la pell morta deixant la pell més brillant i d'aspecte més jove.

Lluita contra els radicals lliures

Els radicals lliures poden accelerar el procés d'envelliment. El betacarotè i la vitamina C es troben en la carbassa poden ambdós lluitar contra els radicals lliures que es troben a la pell.