Els gelats són tendència tot l'any. Sí que és cert que a l'hivern és més atípic, però qui no s'ha menjat mai un gelat tapat amb una manta i mitjons gruixuts davant de la llar de foc? Ara, però, ja és primavera. I això és sinònim de bon temps i, és clar, les gelateries aprofiten l'impuls del sol i de la calor per innovar originals i sorprenents combinacions rocambolesques de gelats. Te'n portem algunes perquè quedis bocabadat!

Barreges increïbles a les gelateries de Barcelona

Si bé parlàvem que els gelats són un producte per degustar tot l'any, aquest dimecres encara amb més raó. I és que el 12 d'abril és el Dia Internacional del Gelat. Una data assenyalada i creada per fomentar-ne el consum i, alhora, homenatjar unes postres que s'han convertit en una icona gastronòmica a gairebé tots els països. Un gelat és sinònim de frescor, alegria i bona companyia. Para atenció a les extraordinàries i singulars barreges que fan algunes gelateries de Barcelona i d'arreu del món!

Gelat de pernil ibèric

El pernil ibèric és un element que segurament combina amb pa amb tomàquet i poca cosa més. Una aposta realment arriscada i que deu tenir pocs defensors. De fet, a molts els pot semblar una aberració. Però, al cap i a la fi, tot és qüestió de provar-ho i, aleshores, opinar.

gelat amb pernil ibèric
La surrealista combinació de gelat amb pernil ibèric

Gelat de truita de patates

Així com amb el pernil ibèric, amb la truita de patates ocorre el mateix. És un plat deliciós, un clàssic dels clàssics, que enganxa molt bé amb l'acompanyant del pa amb tomàquet. Ara bé, barrejar el concepte de gelat amb la truita de patates és una idea molt atrevida. La truita de patates, de fet, s'ha versionat de mil maneres diferents, però aquesta era, segurament, l'última versió que ens quedava per veure.

Gelat de cervesa

Prendre un gelat acompanyat d'una cervesa en mà potser no és tan estrany. Això sí, un gelat de cervesa ho canvia tot dràsticament. Aquesta beguda es gaudeix plenament en la seva versió solitària en forma líquida, però potser combinar-ho amb un gelat és un sabor de frescor que ningú no s'espera i que li aporta un valor afegit, tant al gelat com a la mateixa cervesa.

gelat de cervesa
Gelat de cervesa

Gelat de pera i formatge blau

A la seva pàgina web el descriuen com un "delicat i dolç sabor". El gelat de pera i formatge blau de "Salt & Straw" barreja el sabor de les peres amb un formatge blau anomenat recentment com el millor del món en un concurs refinat de França. El seu podrà agradar més o menys, però el que sí que és segur és que té una carta de sabors d'allò més dolç.

Gelat de puré de patates i pèsols

 Com molts dels anteriors gelats, aquesta tampoc no és una proposta que només de llegir-la ja faci salivar. Els pèsols i el puré de patates casen molt bé junts, ara bé, si els ajuntes amb una bola de gelat la combinació pot resultar desastrosa i de proporcions bíbliques. Tanmateix, a algú li podria semblar que té un gust agradable i positiu i innovar amb aquesta xocant combinació.