Fer ceba caramel·litzada sense sucre és una manera saludable i deliciosa de gaudir d'aquest acompanyament clàssic. La ceba caramel·litzada agrega un toc dolç i suau a una varietat de plats, des d'hamburgueses fins a pizzes i amanides. A més, en eliminar el sucre refinat, pots mantenir els teus nivells de sucre en sang sota control i gaudir de tots els beneficis per a la salut de les cebes sense preocupacions addicionals. Aquí tens una recepta fàcil per fer ceba caramel·litzada sense sucre.

La ceba caramel·litzada és un acompanyament clàssic que pots fer encaixar en moltes de les teves preparacions

Ingredients:

  • 4 cebes grans, tallades a rodanxes fines
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/4 de tassa de brou de verdures o aigua
  • Opcional: herbes fresques com a farigola o romaní, per donar sabor addicional
onder ortel 0vEPZ6uqp44 unsplash
Cebes com a ingredient principal / Foto: Unsplash

Elaboració pas a pas:

Prepara les cebes

Escalfa l'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà. Agrega les rodanxes de ceba i la sal. Cuina les cebes, regirant ocasionalment, fins que siguin suaus i lleugerament daurades, aproximadament durant 15-20 minuts.

Agrega líquid

Una vegada que les cebes siguin suaus i daurades, agrega el brou de verdures o aigua a la paella. Això ajudarà a crear vapor i evitar que les cebes s'enganxin. Si ho desitges, també pots agregar herbes fresques com a farigola o romaní per donar més sabor.

Cuina a foc lent

Redueix el foc i deixa que les cebes es cuinin a foc lent durant uns 30-40 minuts més. Durant aquest temps, les cebes es caramel·litzaran lentament sense la necessitat d'agregar-hi sucre.

Regira ocasionalment

És important regirar les cebes ocasionalment per assegurar-te que es cuinin de manera uniforme i no s'enganxin al fons de la paella.

Prova i ajusta el saó

Una vegada que les cebes siguin tendres i caramel·litzades, prova i ajusta la saó segons el teu gust. Pots agregar més sal si és necessari.

Serveix calent o fred

Les cebes caramel·litzades sense sucre són delicioses tant calentes com fredes. Utilitza-les com a acompanyament per a hamburgueses, pizzes, amanides o com a guarnició per a carns i peixos.

artem zhukov UUdHzML9WMQ unsplash
La ceba és un bàsic de la cuina / Foto: Unsplash

Fer ceba caramel·litzada sense sucre és una excel·lent manera d'agregar sabor i dolçor als teus plats sense preocupar-te per l'excés de sucre. Aquesta recepta simple i saludable et permetrà gaudir de tots els beneficis de les cebes caramel·litzades sense sacrificar la teva salut.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!