Arriba el cap de setmana i això vol dir que Catalunya s'omple de festa, menjar i beure. A més de ser festa major a la meva estimada Lleida, els esdeveniments gastronòmics seran els protagonistes de mercats, fires i festes. Des de Barcelona fins a Girona, passant per Tàrrega, el Masnou i les Terres de l'Ebre, aquestes són les fires gastronòmiques del cap de setmana.

Fira BioCultura - Barcelona

BioCultura arriba a la trentena edició, enguany al Palau Sant Jordi de Barcelona. Una fira que respon a l'auge de la producció i la demanda de productes de consum ecològic. Igual que en altres edicions, BioCultura té per objectiu sorprendre els visitants amb les últimes novetats del sector. Els hàbits saludables i la diversificació de productes en una dieta equilibrada són els puntals d'una fira que promou el consum sostenible i responsable. Es tracta de la fira de productes ecològics més gran de l'estat i reunirà uns 400 expositors dedicats a la sostenibilitat. Alguns seran gastronòmics, però també hi haurà parades dedicades a altres mons com el de la cosmètica o la moda sostenible. Es preveu que durant els quatre dies de fira passin pel Palau Sant Jordi uns 50.000 visitants.

📍 Palau Sant Jordi (Barcelona)
📅 Del 9 al 12 de maig

Petit Mercat de Mercats - Barcelona

Arriba la segona edició del Petit Mercat de Mercats al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. D'11 h del matí a 22 h de la nit, el mercat s'omplirà d'activitats per a tots els públics. Alimentació de proximitat i de qualitat que es podran gaudir amb tallers de menjar, esmorzars de forquilla, música i fins i tot una zona de barbacoa. Una fira que et permetrà degustar els productes del mercat cuinats directament al foc al mateix lloc on els compres.

📍 Mercat de Sant Antoni (Barcelona)
📅 10 i 11 de maig

Mercat de Sant Antoni
El mercat de Sant Antoni acull el Mercat de Mercats. 

Gastroflors - Girona

Durant els dies de Girona Temps de Flors, diferents restaurants, bars i cafeteries adherides a l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona proposen una engrescadora oferta gastronòmica amb la iniciativa #Gastroflors, en la qual alguns establiments oferiran menús especials i plats elaborats amb flors.

📍 Girona (Gironès)
📅 De l'11 al 19 de maig

REC.0 - Igualada

Igualada celebra una nova edició del festival REC.0, una cita amb la moda, l'art i sobretot la gastronomia en què desenes de restauradors oferiran la seva cuina sobre rodes al públic assistent.

📍 Igualada (Anoia)
📅 Fins a l'11 de maig

Fira comercial i gastronòmica - el Masnou

Seguint la temàtica marinera que ja es va implantar l'any passat, l'espai de la fira comercial i gastronòmica del Masnou es distribuirà com si fos la coberta d'un vaixell. A la proa s'hi podran tastar les propostes dels restauradors i s'hi podran degustar les delícies que se serviran a l'Enotast 'Tasta el Masnou'. A l'altre extrem, la popa, s'hi ubicarà l'espai comercial, on els visitants podran trobar un mostrari ben variat de productes i serveis.

📍 el Masnou (Maresme)
📅 De l'11 al 19 de maig

Festival de vins rosats de Catalunya Som Rosats - L'Espluga de Francolí

Neix el Som Rosats, el festival de vins rosats de Catalunya. Una festa de descoberta dels vins rosats catalans en la qual es tastaran vins tranquils, escumosos, ancestrals, d'altura, de llauna, brisats... El festival se celebra al Celler Rendé Masdéu, un celler familiar de la DO Conca de Barberà, a l'Espluga de Francolí.

📍 l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
📅 De l'11 al 19 de maig

Fira de l'oli - Tortosa

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre  és un esdeveniment que celebra i promou la cultura de l’oli d’oliva a la localitat de Tortosa, a l'entitat municipal de Jesús. Aquesta fira, que se celebra anualment, fa valdre un dels productes més emblemàtics de la regió i ofereix una oportunitat per conèixer i gaudir de la seva riquesa gastronòmica i cultural.

📍 Tortosa (Baix Ebre)
📅 De l'11 al 19 de maig

Firacóc - Tàrrega

La Fira és una plataforma gastronòmica dins del marc de la Festa Major de Maig, dedicada a promoure les especialitats de fleca artesana de la regió. Constitueix fonamentalment un extens aparador de la coca de recapte, encara que també es presenta una àmplia selecció d'altres productes de fleca, tant dolços com salats, incloent-hi pans de pessic, coques, panades, bunyols i panadons.

📍 Tàrrega (Urgell)
📅 11 i 12 de maig

Fira de l'ordi - Ordis

L'Ordi és el cereal que dona nom al poble d'Ordis, localitat que, un any més, celebra la Fira de l'Ordi. Un cereal amb una fama discreta i un reconeixement encara menor dins la nostra cultura gastronòmica. No obstant això, és un producte amb una llarga història i amb un valor culinari important. Productes com el whisky, la ginebra holandesa, però sobretot la cervesa s'elaboren amb aquest cereal, protagonista absolut de la fira.

📍 Ordis (Alt Empodrà)
📅 12 de maig

Cunit amb D.O - Cunit

La Regidoria de Turisme i Patrimoni torna a organitzar una activitat enogastròmica per a poder tastar alguns vins de diversos cellers de la D.O. Penedès, platets salats i dolços de les pastisseries locals i de l’Hotel Restaurant Adia, tot acompanyat de bona música al nucli antic de Cunit.

📍 Cunit (Baix Penedès)
📅 11 de maig

MOMA - Castellvell del Camp

El festival MOMA, la Mostra de Maig de Cervesa Artesana, reuneix elaboradors artesans apassionats que dediquen el temps i l'energia necessaris per assegurar-se que cada gota de cervesa sigui perfecta. Enguany hi torna a haver tres food trucks amb menjar de qualitat i jocs tradicionals. També hi haurà concerts per acabar d'arrodonir la jornada. 

📍 Castellvell del Camp (Baix Camp)
📅 11 de maig

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!