En el marc de l'onzena edició del Barcelona Beer Festival en el seu esperat retorn a la ciutat comtal, s'ha celebrat la 8a edició dels Barcelona Beer Challenge International Awards com el moment de cim d'InnBrew: The Brewers Convention, la fira professional referencial en el sector cerveser. Aquests premis, que busquen destacar l'excel·lència en la labor d'un sector amb alt grau de professionalitat i maduresa en l'àmbit nacional i internacional, són molt esperats pels professionals i aficionats a la cervesa artesana.

Guillem Laporta i la seva empremta cervesera

Un dels premis més emotius i el punt culminant d'aquesta gala del 8è Barcelona Beer Challenge International Awards ha sigut el lliurament del Premi Steve Huxley a la Carrera Professional Cervesera 2023 a Guillem Laporta, pioner en Humulus Lupulus i La Cerveteca, i actualment en el sempre acollidor Homo Sibaris de Sants. Sommelier, divulgador i dinamitzador del món de la cervesa, la seva imprescindible i pertinaç vocació per aprendre i ensenyar des de la humilitat li han guanyat l'estima del sector.

L'acte, conduït per Judit Càrtex, directora d'InnBrew: The Brewers Convention i Mikel Rius, director del Barcelona Beer Festival, acompanyats de més personalitats del món cerveser, ha destacat la tasca de 178 cerveses en les 64 categories existents. Cada categoria correspon a una família de cervesa i en la competició s'atorga or, plata i bronze. La participació, en aquesta vuitena edició, ha estat la més àmplia, comptant amb representació de producte de 17 països: 1.126 cerveses inscrites i 181 cerveseres participants (les quals no podien inscriure's a competició més de 15 cerveses) avalen l'escenari positiu en el qual ara es troba el sector cerveser.

3 premis molt prestigiosos

Més enllà del reconegudíssim premi obtingut per Laporta, s'han repartit a l'acte 3 distincions més. El Premi a la Millor Cervesera és per a Cosa Nostra, una petita cervesera del Port de Sagunt, València. El Premi a la Millor Cervesera Novella, per a l'asturiana Dua Sparkling Beer. El Premi Innovació Molina for Brewers, per a la cervesera peruana 7 VIDAS amb la seva cervesa Shihuahuaco Dreams.

Amb la revelació d'aquests premiats conclouen els 8è Barcelona Beer Challenge International Awards, un concurs que forma part de la xarxa de concursos European Beer Consumers' Union (EBCU) i que en aquesta edició ha comptat amb 50 jutges de 27 diferents nacionalitats, autèntics experts en la matèria que han decidit el destí de les medalles (bronze, plata i or) fins a 64 categories. Aquesta edició, afirma Mikel Rius, director del Barcelona Beer Festival, "mostra de manera palesa que el sector està en plena forma, elaborant cerveses de qualitat i gastronòmiques com a fruit de la maduresa del sector, mostrant actualitat, innovació, tendència i compromís".