Les amanides són un plat que es prepara a tot el món, només que de diferents maneres i amb diferents ingredients, la qual cosa les fa molt diverses i també exquisides. Segons dades històriques, les primeres amanides es van preparar a Pèrsia, 600 anys aC. Posteriorment, aquestes es van tornar populars entre els egipcis. Els romans utilitzaven el mètode insalare, que consistia a afegir sal als aliments per preparar-los o que es conservessin per més temps. Temps després, l'oli d'oliva va passar a formar part de l'amanida com un adorn, i més endavant van començar a utilitzar la llimona i el vinagre, els quals conservaven els aliments per molt més temps que la sal.

Segons dades històriques, les primeres amanides es van preparar a Pèrsia

Si aquest estiu vols preparar amanides nutritives però fugint del típic verd com a protagonista, et compartim 3 amanides que agradaran a majors i petits i que pots preparar de forma fàcil i ràpida.

Amanida de cigrons:

A l'estiu et ve de gust menjar plats menys calents i elaborats. Els cigrons no només es mengen calents. Aquests a les amanides estan boníssims.

Els ingredients per elaborar aquesta amanida són: 400 grams de cigrons prèviament cuits, 125 grams de pebrot vermell tallat, 125 grams de pebrot verd, una poma, 100 grams de cogombre, una llimona, una ceba, sal, pebre, oli d'oliva verge extra, comí molt i menta.

Passos: agafa els cigrons i posa'ls en un bol. Talla tant el pebrot verd com el vermell. La poma l'has de tallar també. Treu la closca al cogombre i a la ceba. Tots els ingredients els llances en una enciamera i l'amaneixes amb els altres elements.

Cigrons
Cigrons / Font: Unsplash

Amanida amb remolatxa:

La remolatxa és un aliment ple de nutrients i recursos beneficiosos. Els ingredients que has d'utilitzar són: 75 grams de remolatxa, 30 grams de formatge feta, 50 grams de pit de pollastre, olives negres i verdes. Oli, sal, vinagre, herbes són els ingredients restants.

Els passos són: hem de coure els 75 grams de remolatxa fins que es noti que sigui tova. Una altra opció que tens és comprar la remolatxa ja cuita.

Remolatxa
Remolatxa / Font: Unsplash

Una vegada que la remolatxa sigui tendra es posa a escórrer i es talla en tacs petits. Se li afegeix el formatge feta i el pit de pollastre, que pot ser en daus o en tires. En un altre bol es posen les olives verdes i negres tallades a trossets, una mica de sal i herbes provençals i l'oli. Remou fins que estigui tot barrejat. Ajunta tots els ingredients i gaudeix d'aquesta amanida. Afegeix si vols vinagre balsàmic.

Amanida d'albergínia:

L'amanida d'albergínia és deliciosa. Utilitza els següents ingredients: dues albergínies, sal, una ceba, julivert, oli, vinagre, mostassa, anxoves, pinyons, fulles de ruca i olives negres.

Segueix els següents passos: talla a daus l'albergínia. Es posen en un colador cobertes de sal i es deixa escórrer durant 15 minuts.

Es talla la ceba amb la tècnica de juliana i pica el julivert. S'escalfa oli i s'afegeix les albergínies. Es remouen fins que estiguin cruixents. Es treuen i s'aparten. En un bol es posa la ceba, el julivert i l'oli. Guarda això a la nevera. En un altre bol posa oli, mostassa, vinagre i anxoves. S'ajunta tot en una altra enciamera i s'afegeixen les fulles de ruca, les olives i els pinyons. Les anxoves i la mostassa li donaran un toc salat.

La combinació de toc salat amb el dolç et deixarà amb la boca oberta. Recorda posar tots els ingredients freds.