El brioix de mantega, un dolç típic de Bilbao, arriba a Barcelona de la mà de Jon Cake. El pastisser basc presenta un brioix endèmic de Biscaia a la seva botiga obrador de Les Corts (Gelabert, 42). Un brioix irresistible farcit de mantega i amb una capa de sucre per sobre que aquesta setmana ja es pot trobar a la Ciutat Comtal.

El vincle amb Barcelona

Jon García, conegut professionalment com a Jon Cake, és un dels pastissers de més renom a l'estat i especialista en pastissos de formatge. N'ha elaborat amb més de 250 varietats de formatge nacional i estranger, però sempre amb els productes provinents d'elaboradors artesanals com a prioritat.

Tot i haver nascut a Bilbao, la seva família es va traslladar a Barcelona quan García tenia 9 anys. L'estreta vinculació amb la seva terra natal, però també amb la ciutat que el va acollir de petit, han definit l'estil i la cuina de Jon Cake, la marca que avui lidera amb solidesa i que ara inclou un nou tipus de dolç a la seva oferta gastronòmica, el brioix de mantega. És justament el lligam amb Barcelona el tema de conversa que Jon Garcia va tenir, mig de broma, amb dos altres periodistes, Mikel Iturriaga i Iker Morán, el que el va dur a fer realitat el projecte que ara materialitza. Un projecte que permet al client de barcelona gaudir del briox que coneixia, i només podia trobar a Bilbao, i alhora fer que el descobreixi aquell qui no n'havia sentit mai a parlar.

Jon Cake amb el brioix de mantega - Foto Cedida
Jon Cake amb el brioix de mantega - Foto Cedida

El pastisser basc presenta un brioix endèmic de Biscaia a la seva botiga obrador de Les Corts (Gelabert, 42)

Un brioix de primera qualitat

Per obtenir un brioix de qualitat, l'equip de García ha fet diferents proves per acabar perfeccionant una recepta que, després de mesos de feina, ha donat com a resultat aquest brioix. Un procés idèntic al que segueix amb l'elaboració dels seus pastissos de formatge.

Però el valor de la gastronomia de Jon Cake va més enllà de simplement oferir un bon producte. La vessant pedagògica de la cuina juga un paper important en el procés d'elaboració tant dels brioixos com dels pastissos de formatge. Saber d'on ve allò que mengem i ser conscients de què consumim i per què, és igual d'important que gaudir d'un producte de qualitat. Tastar el brioix de mantega sense saber tot el que hi ha al darrere de qui l'elabora fa que ens perdem la meitat de la història

El brioix de Barcelona té una forma ovalada, diferent a la d'altres racons de Biscaia, on els brioixos son rectangulars o rodons. Una forma que el fa únic, però que amaga el mateix sabor tradicional dels pastissets tradicionals.
A partir d'aquest mes d'octubre ja es poden comprar en exclusiva a Barcelona per un preu de 2,90€ la unitat.