Des d'avui 30 de setembre i fins diumenge 2 d'octubre, Barcelona dona la benvinguda a la desena edició del festival gastronòmic Born Street Food. Tres dies on els carrers del barri del Born s'ompliran de bona música, bon ambient i bona gastronomia per a gaudir dels productes de temporada de la mà dels xefs de Barcelona Born Gourmet. Una desena edició que estima rebre a més de 20.000 persones que s'endinsaran en un itinerari gastronòmic marcat per la presència de 16 restaurants i els millors xefs de referència de la ciutat comtal. 

Born Street Food 2022
Equip de cuiners del Festival Born Street Food 2022

"El Born sempre ha sigut un espai gastronòmic clau de la ciutat de Barcelona, per això volem situar aquest barri a escala europea com el districte gastronòmic que és. Aquest festival és un mirall del nivell de gastronomia que es pot trobar al barri", remarca el president de l'Associació Barcelona Born GourmetIñaki López de Viñaspre.

Els 16 estands del Born Street Food

  • IKOYA IZAKAYA, de la mà del gran xef Hideki Matsuhisa. L'última incorporació d'aquest any que arrasava amb la seva proposta a la passada edició i que a través de la seva nova taverna japonesa que uneix brasa i sake, arrasa al barri del Born. La seva nova proposta, l'Unaguiya Don, és un plat japonès a base d'arròs i anguila del Delta de l'Ebre, cuinada al brou d'anguila mare.
  • La barra del 7 PORTES, i la representació del xef Paco Parellada. Amb 183 anys d'història és un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona, especialitzat en cuina catalana tradicional i fundat per la família Parellada. La seva proposta per a aquesta desena edició és la seva reputada Paella Parellada tradicional de peix.
La barra del 7 PORTES
La barra del 7 PORTES
  • BRONZO BAR E CUCINA, amb el tint italià del xef Marc Villà. Taverna veneciana on compartir plats de gastronomia italiana de veritat, amb la seva potent carta de producte de temporada, pizzette al forn de pedra i pastes fresques fetes a casa. Una oportunitat especial per degustar una gran varietat de formatges i embotits de la salumeria. En aquesta ocasió ens sorprendran amb la seva Pasta cacio e pepe amb tòfona negra, elaborada al moment sobre la mateixa base de formatge sencer.
  • EUSKAL ETXEA Taberna, el restaurant del Centre Cultural Basc de Barcelona, el lloc de trobada més popular entre els que volen acostar-se a la cultura i arrels d'Euskadi. La primera barra de pinxos de Barcelona amb què el públic podrà degustar el seu Pastís de formatge de llet d'ovella Latxa. 
Pastís de formatge de llet d'ovella Latxa
Pastís de formatge de llet d'ovella Latxa
  • CADAQUÉS, sota els fogons d'Iñaki López de Viñaspre. Una immersió gastronòmica en la tradició mil·lenària de la cuina mediterrània. Espai que aposta per les receptes tradicionals, els productes de proximitat i un format trencador. La seva proposta per a la cita gastronòmica submergirà al públic a gaudir del seu Arròs ‘brut’ mar i muntanya.
  • GOLFO DE BIZKAIA, la taverna basca urbana del Born. Com al nord, la taverna de sempre, la dels pobles d'Euskadi; un recorregut breu que assegura la frescor, combinat amb les formes tradicionals de cuinar les delícies del mar. La seva proposta, Costelleta de tonyina vermella a la graella. 
  • OAXACA CUINA MEXICANA, amb el xef Joan Bagur. Restaurant i mescaleria, subjecta a la tradició pels productes de la terra mexicana i els gustos d'origen. La seva oferta per a la cita gastronòmica contempla el Taco de cochinita pibil amb salsa ‘xnipec’.
Taco de cochinita pibil amb salsa ‘xnipec’
Taco de cochinita pibil amb salsa ‘xnipec’
  • 1881 per Sagardi, restaurant i terrassa del Museu d´Història de Catalunya. Cuina tradicional mediterrània, un indret de gastronomia, sensibilitat i emoció. La seva proposta per al festival són les tradicionals Bombes de la Barceloneta amb salsa brava.
  • SAGARDI Cuiners Bascos, amb els emblemàtics germans López de Viñaspre. Consolidat com un dels referents de la cuina basca al barri del Born, entre broquetes, sidres, un tracte amable i el mateix ambient càlid que es vivia a les antigues societats gastronòmiques d'Euskadi. L'autèntica essència basca et dona la benvinguda amb el seu Entrepà de txuletón de vaca vella a la graella amb pebrots del ‘piquillo’.
  • SAGÀS PAGESOS I CUINERS, sota les mans del xef de referència Oriol Rovira. Un espai on gaudir un producte 100% ecològic percebent la seva qualitat fins al més mínim detall, divertint-nos, menjant amb les mans petites meravelles gastronòmiques. Una volta als sabors principals amb la seva proposta de Sobrassada de Cal Rovira amb mel.
  • GUZZO CLUB, amb la cuina creativa de Fred Guzzo. D'arrel mediterrània amb inspiracions del món, compta amb productes de temporada i de proximitat, amb influències de diversos llocs, barreja de sabors i colors. La seva proposta per a la cita al Born, és el seu Cucurutxo de blat de moro i formatge de cabra.
Cucurutxo de blat de moro i formatge de cabra
Cucurutxo de blat de moro i formatge de cabra
  • TAPEO BORN, amb el xef Dani Rueda als fogons. Un lloc on trobar des de les tapes clàssiques fins a les més elaborades a partir de receptes de tota la vida. La seva oferta per al festival són les seves Costelles de porc Ibèric amb mel i mostassa.
  • BODEGAS VIDRIOS & CRISTALES, el tradicional celler de barri de sempre, amb bons vins, vermut d'aixeta i una sensacional selecció de llaunes i conserves. La seva proposta és la seva saborosa Truita de patates. 
  • PORK... boig per tu amb Oriol Rovira. Una carta contundent on el porc és l'inici i el final. I, com és evident, el seu candidat no podria ser altre que el Pulled Pork.
  • EL FORO sota el comandament de Claudio Vainberg. Amb més de vint anys d'història al barri, s'ha convertit en el lloc de referència per gaudir de les carns importades de l'Argentina, famoses pels seus talls, gust i qualitat. La seva oferta per a la trobada és la seu ‘Choripan’ gourmet El Foro.
  • VILA VINITECA al costat dels germans Vila, Quim reputat sommelier i Eva, distingida afinadora de formatges. Fundada el 1932, la botiga de gastronomia compta amb una impressionant selecció de més de 350 formatges artesanals de tot el món; pernils i embotits de qualitat excepcional. Aposten amb el seu Assortiment de formatges artesans.
ambient Born Street Food
Ambient del Born Street Food

Què saber del Gastrofestival

La jornada tindrà lloc des del divendres 30 de setembre fins al diumenge 2 d'octubre en un espai marcat per la música en directe i el bon ambient a la plaça del Pla de Palau del Born. Tres dies on tots aquells que acudeixin a l'espai gastronòmic podran gaudir dels millors plats preparats al moment a peu de carrer pels cuiners del Born, amb productes de temporada de la millor qualitat. Graelles, cassoles, producte fresc i molt show cooking en viu, configuren la desena gran festa gastronòmica del Born. L'entrada és gratuïta, subjecte a la compra de tiquets bescanviables per les diferents propostes gastronòmiques dels restaurants. Una oportunitat per gaudir del bon temps, els amics i una experiència gastronòmica inigualable.