El Batch Cooking s'ha posat de moda i inunda les xarxes socials. El Batch Cooking o Mealprep és una cosa tan simple com dedicar un dia, un parell d'hores, màxim tres, a cuinar en gran i així cuinar menys durant la setmana. No t'atabalis pensant que has de fer tots els àpats de la setmana només un dia, això seria una bogeria. Siguem realistes, el Batch Cooking ha d'ajudar-te que durant la setmana, que estalviïs treball i temps a la cuina i així puguis anar més tranquil·la en el teu dia a dia, ajudant-te a menjar més sa i a no caure en males eleccions perquè arribes cansada a casa sense ganes de cuinar.

Menú setmanal

És important planificar el teu Batch Cooking partint d'un menú setmanal, així saps el que menjaràs aquella setmana, saps el que t'has de comprar i saps els menjars que pots anticipar i cuinar amb temps. Fer un menú setmanal, pot semblar complicat al principi, però té moltíssims avantatges per a la nostra butxaca i per a la nostra salut. Així que si no ho fas, t'aconsellem que comencis: Visualitzar els nostres àpats en una paper, ens fa ser conscients de la nostra alimentació. A més, et deixem una sèrie de receptes que et poden interessar.

Batch Cooking 2
Batch Cooking 2 / Font: Unsplash

El Batch Cooking s'ha posat de moda i inunda les xarxes socials

Algunes idees de cremes de verdures per fer Batch Cooking:

  • Crema de carabassa i porro: ½ carabassa vinatera pelada i tallada a daus, 2 porros, 2 cullerades d'oli d'oliva, aigua o brou de verdures, pebre negre, pebre vermell dolç i sal iodada.
  • Crema de pastanaga i api: 2 tiges d'api, 3-4 pastanagues, oli d'oliva, aigua o brou de verdures, pebre negre, sal iodada.
  • Crema de carabassó i ceba: 2 carabassons, 1 ceba i 1 porro, oli d'oliva, aigua o brou de verdures, llorer i sal iodada

Guisat lleuger de llenties

Aquest és un altre bon exemple de Batch Cooking. Sofregeix verdures variades picades (pebrot, porro, ceba pastanaga), quan estiguin escalfades afegeix tomàquet natural pelat i sofregeix una estona més, afegeix els llegums (llenties, mongetes, cigrons...), afegir entre un i dos litres d'aigua (segons la quantitat que vagis a fer), sal iodada i llorer. Una vegada comenci a bullir cou per una hora aproximadament (fins que els llegums siguin tendres).

Pots deixar un parell de racions a la nevera per a la setmana que el cuinis i la resta congelar-lo en racions individuals per a les següents.

Batch 2
Batch Cooking / Foto: Unsplash

Carn/Peix amb verdures i brou

En una olla/paella alta amb poc oli ofegar les verdures que escullis. Afegeix la font de proteïna que hagis triat, sencera o a tires o a daus. Salpebra i afegeix altres espècies al gust (pebre vermell dolç o picant, comí, curri...) i finalment el brou. Et deixo algunes idees:

  • Daus de pollastre amb ceba, pastanaga i pebrot verd, amb brou de pollastre, sal, pebre i curri.
  • Lloms de tonyina amb ceba, tomàquet, tàperes i una mica de brou vegetal.
  • Llom de lluç amb porro, pastanaga i bladers, amb brou vegetal i pebre vermell.
  • Daus de pit de gall dindi, amb ceba, pebrot vermell, carabassa i comí.

Separa en racions individuals i guarda una o dues a la nevera i la resta al congelador per no haver de cuinar tant la pròxima setmana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!