Les cerveses artesanes estan de moda i Barcelona s'està convertint en un nínxol de mercat en l'àmbit europeu. El darrer exemple d'aquest fet se sosté amb l'aterratge de la cerveseria Ogham a la ciutat comtal. Aquesta marca artesana, originària d'Argentina, ha obert el seu primer local internacional a Catalunya, confiant en la capital catalana. De fet, el novembre de 2022 ja van anar a parar a Barcelona amb l'obertura d'una fàbrica d'elaboració pròpia al Poblenou que en poques setmanes assolirà l'any de vida.

Cerveseria Ogham: sabor argentí al cor de Barcelona

Es tracta d'un espai de més de 410 metres quadrats, dividits en dues plantes i amb un aforament per a més de 140 persones obert de migdia a nit per poder degustar no només les cerveses artesanes, diverses premiades en competències internacionals com la South Beer Cup, Copa Tayrona, Aro Rojo (a Mèxic), sinó també d'una àmplia carta gastronòmica amb plats locals i amb picades d'ullet als seus orígens, com les clàssiques empanades argentines o les milaneses.

interior ogham
L'interior del nou espai de la cerveseria Ogham / Foto: Cedida

"Estem molt contents de fer aquest pas a Barcelona, ​​una ciutat que ens ha acollit de meravella des del principi i amb la qual ens uneixen llaços molt forts. Volem que tothom que visqui aquí pugui gaudir de la cervesa artesana d'Ogham", comenta Etienne Leroux, soci fundador. Ogham és una empresa dedicada a la producció i comercialització de cervesa artesana que compta amb més de 10 anys de trajectòria al mercat. Amb més d'una dotzena de locals a Argentina i plans d'expansió internacional, Ogham arriba a Barcelona amb una aposta única, disruptiva i innovadora amb el consumidor com el centre de tot.

El seu equip multidisciplinari destaca, entre altres aspectes, per la seva creativitat i evolució constant que els manté sempre a la recerca de nous productes i receptes, provant i desenvolupant estils diferenciadors i sortint de la zona de confort, per oferir cerveses de qualitat superior, fàcils de beure i per a tots els paladars.

local ogham
Ogham compta amb més de 10 anys de trajectòria al mercat / Foto: Cedida

Ogham és una empresa dedicada a la producció i comercialització de cervesa artesana que compta amb més de 10 anys de trajectòria al mercat. Amb més d'una dotzena de locals a Argentina i plans d'expansió internacional, Ogham arriba a Barcelona amb una aposta única, disruptiva i innovadora amb el consumidor com el centre de tot.

Aquesta obertura marca el començament d'un pla d'expansió sòlid desenvolupat per Ogham i que preveu obrir almenys 5 cerveseries més a Espanya a mitjà termini per després continuar el creixement per tot Europa. Barcelona es presenta, per tant, com el punt de partida per impulsar a escala internacional una cerveseria argentina que ho està petant a l'Argentina.

Ogham: totes les cerveses que elaboren

Golden Ale

Cervesa daurada de fermentació alta en la qual es destaquen les notes afruitades i un agradable balanç entre malt Pilsen i llúpols argentins. Una cervesa fresca i saborosa per gaudir-ne en qualsevol moment.

Porter

Cervesa d'origen anglès, de bon cos, en què les maltes torrades són protagonistes, impartint un caràcter intens de xocolata, cafè i nou. Va guanyar la medalla de plata a la South Beer Cup 2017.

Honey

Cervesa daurada elaborada a base de mel, amb notes dolces i florals que es perceben en aroma i romanen en un retrogust dolç i agradable.

Barley Wine

Cervesa de color rogenc, d'alta graduació alcohòlica. Pel que fa a l'aroma es perceben notes a fruits secs i afruitats, que combinen amb un caràcter maltès i complex. Va quedar en segona posició a la Copa Cerveses d'Amèrica 2019 i el bronze a la Copa Tayrona del mateix any.

cervesa honey
Alguns dels tipus de cerveses que fabriquen / Foto: Cedida

Red Ale

Cervesa ale de color robí, elaborada amb 6 tipus diferents de malts que li aporten una maltositat completa. És d'amargor moderadament baixa i ben balancejada. Va guanyar l'or a la South Beer Cup 2017.

IPA

Cervesa forta de color ambre amb una aroma intensa floral i fruitera, de llúpols seleccionats en la seva elaboració. Amargor elevada, es troba en balanç amb la dolçor aportada pels malts. Molt saborosa i complexa.

APA

Cervesa daurada a vermellosa, suau, fresca i afruitat, amb una marcada aroma de llúpol i un final agradable. D'excel·lent traçabilitat.

American IPA

L'American IPA intensifica els sabors i aromes de la IPA clàssica, portant-la a un altre nivell. Es percep en aroma, fruits, resina i un final cítric. De caràcter intens i complex a la boca, aconsegueix un just equilibri entre l'alcohol i suport de malt.