Sovint, quan pensem en fonts de proteïnes, les carns i productes lactis solen ser els primers a venir al cap. Tanmateix, moltes verdures també són excel·lents fonts de proteïnes, especialment per a aquells que segueixen dietes vegetarianes o veganes. A continuació, enumerem algunes de les verdures amb més proteïnes, ordenades de gran a menor contingut proteic.

Les verdures amb més proteïnes

1. Espàrrecs

Els espàrrecs són una excel·lent font de proteïnes entre les verdures, amb aproximadament 2,2 grams de proteïna per cada 100 grams de porció cuita. A més del seu contingut proteic, els espàrrecs són rics en fibra, vitamines i minerals essencials per a la salut. Com segur que saps, els espàrrecs són una excel·lent opció d'acompanyament tant per a carns com per a peixos en el teu dia a dia.

zoe schaeffer jm7 Rw0SFg unsplash
Espàrrecs, una font de nutrients / Foto: Unsplash

2. Bròcoli

El bròcoli és un altre vegetal amb un contingut significatiu de proteïnes. Conté al voltant de 2,8 grams de proteïna per cada 100 grams de porció cuita. A més, el bròcoli és ric en antioxidants i compostos vegetals beneficiosos per a la salut.

Moltes verdures són excel·lents fonts de proteïnes, especialment per a aquells que segueixen dietes vegetarianes o veganes

3. Espinacs

Els espinacs són coneguts pel seu alt contingut de ferro i altres nutrients, però també són una bona font de proteïnes. Contenen aproximadament 2,9 grams de proteïna per cada 100 grams de porció cuita. Els espinacs són versàtils i poden agregar-se fàcilment a amanides, saltejats i batuts entre molts altres plats.

nathan 6AAptb2kBak unsplash
Els espinacs són un aliment molt complet / Foto: Unsplash

4. Col arrissada

La col arrissada és una altra verdura nutritiva que també és rica en proteïnes, i per això no ha de passar desapercebuda en aquesta llista. Conté al voltant de 2,9 grams de proteïna per cada 100 grams de porció cuita. A més, la col arrissada és una excel·lent font de vitamines A, C i K, així com d'antioxidants.

5. Pèsols

Els pèsols, siguin verds o secs, són una font rica en proteïnes vegetals. Els pèsols verds contenen aproximadament 5,4 grams de proteïna per cada 100 grams de porció cuita, mentre que els pèsols secs poden contenir fins a 9 grams de proteïna per cada 100 grams. Els pèsols també són rics en fibra i diversos nutrients clau per al benestar del teu organisme.

Aquestes són només algunes de les verdures amb més contingut proteic, però hi ha moltes altres opcions que també poden agregar proteïnes a la teva dieta. Incloure una varietat de verdures en la teva alimentació diària no només et proporcionarà una bona quantitat de proteïnes, sinó que també t'ajudarà a obtenir una àmplia gamma de nutrients essencials per mantenir una dieta equilibrada i saludable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!