Si t'encanta la xocolata, t'atreveixes amb combinacions atrevides o et posa trist la calor de l'estiu perquè espatlla la qualitat d'aquest ingrediente dels déus, aquest article et semblarà una meravella.

Encara que sembli un ingredient una mica rar i innovador, cal recordar que fa bastants anys va arribar als clubs i discoteques la moda del batut de xocolata amb licors dolços. En aquest article en parlem, de com barrejar xocolata i còctels perquè et doni un resultat del més bo. Avui dia comptem amb una àmplia varietat de productes derivats, com a bitters, xarops o fins i tot licors, que fan les delícies dels aficionats als còctels més llaminers.

També podem utilitzar la xocolata com a element decoratiu, ja que aporta molt sabor i fragància. Per exemple, en alguns còctels resulten molt vistosos si es mullen les vores de la copa amb xocolata líquida. També en trossets, tant negre, amb llet o blanc, pot quedar genial per a molts combinats-postres. I no ens oblidem de les esferificacions, utilitzades per crear contrastos de color en el fons del vas.

Xocolata
Xocolata / Font: Unsplash

Tequila i xocolata: una combinació ideal

El plaer de barrejar la xocolata

Amb quines begudes combina millor aquest tresor gastronòmic? Encara que és un ingredient més versàtil del que sembla i funciona en la majoria de les situacions, podem destacar el cas particular del tequila amb xocolata, especialment el blanc. Es pot prendre en forma de licor o xarop i a parts iguals. També és de justícia destacar les múltiples versions del famós Margarita amb xocolata blanca.

A més del tequila, podem barrejar-lo amb multitud de begudes alcohòliques. Recomanem especialment el rom negre, el vodka, la crema de whisky i per descomptat la ginebra. Sobre licors que casen molt bé amb la xocolata, pots atrevir-te amb gairebé tot. El resultat de barrejar-lo amb una varietat sabor a menta és espectacular, encara que també pots provar amb el d'avellanes, ametlles, cafè, taronja, maduixes...

Barreja|Mescla Xocolata
Barreja Xocolata / Font: Unsplash

Menta: una combinació infal·lible:

Un saborós gintònic que se serveix sense complexos de l'exòtica i satisfactòria combinació de la menta i la xocolata. El primer que cal fer és afegir xocolata a les vores d'una copa ja refredada. Utilitza en aquest cas una ginebra London Dry i a continuació afegeix uns tocs d'aromes de llima, menta i, per descomptat, també de xocolata. Incorporem amb compte la tònica amb l'ajuda d'una cullereta i, per culminar, un branquilló de menta fresca.

Vermell passió:

Aprofitem el versàtil sabor de la cirera. En aquest còctel utilitzarem una ginebra americana i afegirem bitters de xocolata. Amb un parell de cops n'hi haurà prou. Després, fem lliscar molt a poc a poc la tònica de cireres sobre el gel per no perdre les bombolles i afegim un branquilló de vainilla, una mica de closca de taronja i rematem alegrement amb una flor.

Com veus, només són els exemples, però si tens certa addicció a la xocolata o simplement vols provar tocs de sabor originals, a la teva copa pots trobar aquest adorat ingredient.