La gastronomia de luxe és un univers on la creativitat culinària es fusiona amb ingredients exquisits i tècniques sofisticades per oferir experiències gastronòmiques inoblidables. Des dels refinats sabors de la tòfona negra fins a la delicada aroma del caviar, els menjars luxosos eleven els sentits a noves altures. Els plats són acuradament dissenyats per delectar tant visualment com gustativament, amb presentacions elegants i combinacions de sabors únics. T'has arribat a plantejar, però, aliments quotidians que mengem diàriament quant poden arribar a costar? Et portem la pizza, l'hamburguesa o la truita, entre d'altres, més cara del món.

7 plats quotidians a preus que espanten

L'hamburguesa més cara del món

El 'Golden Boy' és el nom de l'hamburguesa més cara del món. Si algú vol provar-la s'ha de gratar la butxaca i preparar-se per pagar 4.250 euros. El creador d'aquesta obra és el xef Robbert Jan De Veen, propietari del restaurant holandès De Daltons, situat a la ciutat de Voorthuizen, als seus Països Baixos natal. Si algú vol donar-se el luxe de menjar aquesta hamburguesa podria dir que ha menjat alguna cosa que val el seu pes en or. En or? Efectivament. Aquesta hamburguesa té com a un dels seus ingredients dues làmines d'or. La resta dels seus ingredients són tòfona blanca, caviar Beluga, formatge Cheddar de Wyke Farms, Whisky de Macallan Rare Cask i carn de boví wagyu A5, entre d'altres. La seva mida és de 15 centímetres i pesa 800 grams.

La truita més cara del món

La Zillion Dollar Frittata és una truita de sis ous, 280 grams de caviar Sevruga i una llagosta. Costa uns 1.000 euros i la pots menjar a l'exclusiu restaurant Parker Meridien de Nova York.

zillion dolar és la truita més cara del món
La zillion dolar és la truita més cara del món / Foto: Cedida

La pizza més cara del món

La pizza més cara del món es diu Pizza Royale, creada pel Xef Domenico Crolla. Conté llavors d'or comestible de 24 quirats, cérvol, xampany, caviar, salmó fumat marina amb un conyac Lluís XII de Remy Martin i una llagosta. Costa la meravellosa xifra de 4.000 euros.

La pizza més cara del món Foto Cedida
La pizza més cara del món / Foto: Cedida

El kebab més car del món

Els kebabs han travessat fronteres internacionals i agraden a moltíssima gent, amb uns preus assequibles. El més car del món, però, costa més de 1.200 euros. Elaborat amb pa de pita amb una infusió de safrà, iogurt de cogombre, infusió de xampany Krug, pebrots scotch bonnet, or comestible i xai de llet dels Pirineus. Va ser creat per xef Andy Bates, del Regne Unit.

Kebab més car del món
És el kebab més car del món / Foto: Cedida

La sopa més cara del món

La sopa més cara del món la podem trobar a la Xina, on es cuina des de fa més de 400 anys. Està feta de tires de niu d'ocell falciot. En diuen el caviar de l'Est, ja que aquests nius costen des de 1.800 fins a 8.000 euros el quilo.

Sopa més cara del món / Foto: Cedida
La sopa més cara del món / Foto: Cedida

El sushi més car del món

El plat de sushi més car del món l'ha creat el Xef filipí Angelito Araneta Jr. Està embolicat en or de 24 quirats i amanit amb cinc diamants africans de 0,20 quirats. Només 5 peces costen més de 2.000 euros.

El sushi més car del món / Foto: Cedida
El sushi més car del món / Foto: Cedida

El còctel més car del món

El còctel més car del món se serveix a l'hotel més famós de Dubai, el Burj Al Aran, i es diu '27.321' còctel. És el més car del món, amb un preu de 3.200 euros. Està fet amb whisky de malt de color natural de Moray i sucre de maracujà i se serveix en un got de 18 quirats. Fins ara només se n'han venut 10.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!