En moltes ocasions ens centrem tant en les propietats d'un producte que ens oblidem si realment el necessitem o quan és el moment idoni. I un exemple clar són les infusions. Per regla general, triem una infusió seguint el consell d'un conegut. O, en altres casos, per una cosa molt més simple, pel seu sabor. Que no deixa de ser una raó igualment vàlida i respectable, ja que no hi ha res més agradable que consumir un producte el sabor del qual ens sembla agradable.

A l'estiu dormim pitjor

Sabem que les infusions tens propietats diferents depenent del tipus de plantes que s'utilitzin. De fet, aquestes propietats fins i tot poden variar si s'aprofiten les arrels o les fulles. Una vegada identificat quin és el problema i quina planta és la nostra millor aliada, també cal pensar en el moment del dia en què aquesta tindrà un efecte més potent en nosaltres. I això pot canviar per complet d'una persona a l'altra, encara que solen presentar-se moltíssimes més coincidències de les que puguem creure.

bosses infusió
Bosses d'infusió ideals per a estiu / Foto: Pixabay

Això és un fet derivat de molts factors que fan de l'estiu l'època favorita de molts, malgrat no dormir. Òbviament, el primer motiu és la calor (tret que esquivis les onades de calor a dalt de tot de la muntanya). En aquestes dates també tenim una vida social més àmplia en què invertim gran part del nostre temps lliure (que no en dormir). I, d'aquí, podem extreure un dels motius principals pels quals dormim pitjor a l'estiu, el canvi de dieta. I tots sabem que anar-nos-en al llit amb l'estómac molt ple (no sempre de productes sans i sí regats amb cerveses, refrescos o begudes que no són aigua) no ajuda a agafar el son.

La solució a les nits d'insomni

Després de diversos dies de prova i error, he trobat la solució a les meves nits d'insomni (o en part) i és tan simple, tan clàssica i tan assequible com una camamilla. Sí, sí, una camamilla. I, a més, he necessitat molt pocs dies per adonar-me que això és tot el que necessito. A causa de les seves propietats, podem dir que la camamilla és una de les infusions més completes que podem trobar. D'una banda, i potser la més coneguda, la camamilla és excel·lent a l'hora de solucionar problemes digestius, entre els quals incloem digestions pesades, empatxos i fins i tot gasos.

chamomile
La camamilla és la resposta als teus problemes d'insomni / Foto: Pixabay

Per altra banda, la camamilla calma els nervis i ajuda a rebaixar tensions. Una cosa ideal per agafar el son de forma natural. I hi ha un detall més. Entre les seves propietats també destaquen el poder antiinflamatori el que es tradueix que pot reduir mals de cap, per exemple, molt habituals a certes hores del dia sigui per la calor o per excés de feina i falta de son. Tan versàtil és la camamilla que no només ens permet solucionar amb uns xarrups diversos problemes, també admet el seu consum en fred i així refrescar-nos en les nits més caloroses. No l'has tastat? Pots deixar-la al frigorífic unes hores o afegir una mica de gel.

Un últim consell

Només un detall més. No prenguis la camamilla just abans d'anar-te'n al llit. En part perquè, com tot, aquesta infusió necessita temps per fer el seu efecte. Però també, i gairebé més important, perquè si no li dones prou temps, t'hauràs d'aixecar al bany a mitjanit. Per ser més exactes, just quan hagis trobat la postura perfecta i agafat el son. Ara sí, feliços somnis.