Ets de les persones a qui els encanta menjar cogombre? Molta gent s'acaba allunyant del cogombre perquè causa aquesta sensació d'amargor tan desagradable i també perquè repeteix moltíssim. Però això pot evitar-se posant en pràctica alguns simples trucs. En aquest article en trobaràs alguns que t'ajudaran.

Sense cap dubte, el cogombre és un vegetal fabulós, ja que t'ofereix no només propietats molt interessants (és diürètic i bo per humectar la pell, per exemple), sinó que també és molt saborós i se'l pot fer servir per preparar tota mena de plats. El tema és que molta gent li té respecte perquè se sol posar amarg o perquè repeteix bastant.

klara kulikova S xD2Mi2FLs unsplash
Escollir cogombre / Font: Unsplash

Un vegetal amb molts beneficis per a la salut

I és una cosa bastant comprensible, en certa forma. O potser vols estar recordant tot el dia del sabor que va tenir aquesta amanida de cogombre o aquest gaspatxo que vas prendre al migdia? Segurament no. Però, per sort, existeixen alguns interessants trucs per aconseguir que el cogombre no repeteixi i tampoc no s'amarguegi. Tan sols has de seguir els consells que es plantegen en aquest article i posar-los en marxa.

engin akyurt CkvIMx4YCKQ unsplash
Cogombre / Font: Unsplash

Aquests consells per saber com evitar que repeteixi el cogombre ens poden ser d'utilitat per gaudir d'aquesta formidable hortalissa sense que ens causi cap molèstia:

  • Les substàncies amargues estan a la pell pel que és convenient pelar-ho abans de consumir-lo, encara que en cas que sigui molt tendre podem menjar-lo amb pell sense que aquesta causi problemes.

  • Si el mengem sense sal ni vinagre és més probable que el cogombre no repeteixi.

  • Un altre consell per evitar que repeteixi el cogombre és tallar la punta de la part posterior del cogombre i fregar les dues parts tallades fins que surti un líquid blanquinós.

  • És molt important que els cogombres que comprem siguin frescos i tendres. Hem d'evitar escollir aquells que estiguin tous i descartar totalment aquells que comencin a groguejar (és senyal que són vells i és més probable que ens resultin més indigestos i per tant que repeteixin més).

  • Hi ha qui aconsella tallar les dues puntes del cogombre i purgar-lo durant algunes hores en aigua freda i sal o amb aigua freda i un rajolí de vinagre, després es renta, s'asseca i llest per menjar sense perill que repeteixi.

  • Dins dels trucs perquè no repeteixi el cogombre n'hi ha un que gairebé mai no falla. El pelem, el tallem a rodanxes, li posem sal i a sobre li posem un plat amb una cosa que pesi bastant. Als deu minuts l'espremem (estrènyer-lo amb els dits) i escorrem el seu suc. Ja el podem servir ben amanit... i problema acabat.

A partir d'ara, ja ho saps, pots utilitzar aquests petits trucs per afegir aquest fantàstic aliment en la teva dieta.