Sempre és important que els nens portin una dieta saludable i equilibrada, però més durant la tornada a l'escola i l'any escolar. Els nens tenen multitud d'activitats i per poder suportar-ho amb la millor actitud han d'estar sans, gràcies a una bona alimentació.

La tornada a l'escola sempre suposa canvis per a molts nens, i un dels aspectes en els quals més pensen us pares és en l'alimentació. El més freqüent és que mengin snacks, brioixeria industrial o llaminadures, la qual cosa suposa un error, ja que no contribueixen a l'aportació dels nutrients que necessiten.

Alimentación
Alimentació / Font: Unsplash

L'alimentació en els nens és clau per prevenir problemes infantils com el sobrepès, per això cal planificar correctament els seus apats i cuidar el que mengen. El primer de tot, és primordial que els nens no suprimeixin l'esmorzar abans d'anar a l'escola, ja que si no esmorzen correctament perden concentració i interfereix en els seus processos d'aprenentatge. Per a l'esmorzar el més recomanable és donar-los lactis semidesnatats, cereals, pa de segó, formatge d'untar o fruita.

També és molt important evitar els llargs dejunis en els nens quan estan a l'escola. Això els produeix un descontrol alimentari, per la qual cosa és recomanable que s'emportin de casa aliments frescos com fruites, barres de cereal nutritives, gelatines o fruits secs com avellanes i ametlles.

Vuelta a l'Escola
Tornada a l'Escola / Font: Unsplash

És molt important evitar els llargs dejunis en els nens quan estan a l'escola

Organitzar amb temps un menú setmanal per als apats quan els petits tornin de l'escola és imprescindible per no repetir-se i que els nens no rebutgin el menjar. Algunes idees per a menjars poden ser:

  • Amanida de tonyina amb espinacs, formatge, tomàquets cherry i xampinyons.
  • Amanida d'ou dur, tomàquet i pastanaga.
  • Milanesa amb tomàquet i enciam.
  • Hamburgueses de cereals com a quinoa.
  • Fajitas de vegetals amb guacamole i tires de carn.
  • Mini pizzes de carbassó

A l'hora de fer la compra al supermercat es poden tenir en compte alguns consells, com reemplaçar els lactis sencers per descremats, les begudes gasoses per aigua, el pa normal pel de segó, el formatge cremós pel formatge d'untar descremats. Quant a la carn el millor és triar talls de carns magres i intentar buscar una alimentació completa però variada. I el peix, recomanem que es compri fresc dins de les possibilitats. No oblidis que hi ha alguns trucs i consells que t'ajudaran també a estalviar diners en la compra si organitzar el menú per endavant.

En conclusió, tenim l'oportunitat de fer una de tornada a l'escola saludable i divertida, amb receptes saboroses alhora que nodreixen els més petits perquè afrontin els seus reptes aquest nou any escolar.