Quan l'estiu estreny i la calor no dona treva, l'últim que ve de gust és encendre el forn o passar hores davant els fogons. En aquells dies en què la temperatura puja sense fre, tenir a la nevera plats frescos, saborosos i llestos per servir es converteix en una autèntica salvació. Per això, apostar per receptes que es puguin preparar amb temps i que aguantin bé en fred no només és pràctic, sinó també una forma de cuidar l'alimentació sense renunciar al plaer de menjar bé.
5 receptes fredes que pots deixar llestes a la nevera
A continuació, et proposem cinc receptes fredes infal·libles que pots deixar fetes a la nevera i gaudir en qualsevol moment del dia. Fàcils, ràpides i amb ingredients senzills, però plenes de sabor i perfectes per sobreviure a la calor sense esforç.
Amanida russa amb tonyina i maionesa casolana
Un clàssic que mai no passa de moda. L'amanida russa combina patata cuita, pastanaga, pèsols, ou dur i tonyina en conserva. Tot es barreja amb maionesa, que pot ser comprada o, millor encara, feta a casa amb ou, oli de gira-sol i un toc de llimona. L'ideal és deixar-la reposar almenys un parell d'hores a la nevera perquè els sabors s'integrin. Servida ben freda, és una d'aquestes receptes que agraden a tots i resisteixen perfectament el pas dels dies.
Gaspatxo andalús tradicional
Aquesta sopa freda d'origen andalús és probablement un dels plats més refrescants de l'estiu. Es prepara amb tomàquet madur, pebrot verd, cogombre, all, oli d'oliva verge extra, vinagre de Jerez i sal. Tot es tritura fins a obtenir una textura líquida i homogènia. Se serveix ben fred, acompanyat si es desitja de bocins de verdura picada. El gaspatxo no només hidrata, sinó que aporta una bona dosi de vitamines i antioxidants.
Pasta freda amb pesto, tomàquets i mozzarella
Ideal com a plat principal o per portar a la platja o a l'oficina. Només necessites coure la pasta (millor curta, tipus espirals o penne), deixar-la refredar i barrejar-la amb pesto casolà o de pot, tomàquets cherry tallats, boletes de mozzarella i alfàbrega fresca. Un rajolí d'oli i llest. Pots conservar-la a la nevera fins a dos dies sense que perdi qualitat.
Hummus de cigrons amb crudités
L'hummus és un bàsic que no pot faltar a la nevera. Només necessites cigrons cuits, tahini, suc de llimona, comí, all i oli d'oliva. Es tritura tot fins a obtenir una pasta suau. Acompanyat de pastanaga, cogombre o api tallat a tires, és una opció saludable i perfecta com a mos o entrant.
Pastís fred de iogurt i fruites
Les postres ideals per coronar un menjar d'estiu. Es prepara amb una base de galetes triturades amb mantega, una barreja de iogurt grec amb gelatina i una mica de sucre, i es corona amb fruita fresca com a préssec, maduixes o nabius. Requereix repòs a la nevera, però el seu sabor i textura la converteixen en un final dolç, lleuger i refrescant.