Et resulta avorrit menjar de tàper?, et quedes sense idees de receptes sanes i bones? Aquí tens una selecció de receptes per portar al treball els dies feiners i lectius per menjar sa i al teu gust a l'oficina, universitat, o on ho necessitis. Unes receptes ideals per a la tornada a la rutina, que per a molts és la tornada a la carmanyola. Cada vegada passem més temps fora de casa. Per això, són moltes les persones que es veuen obligades a menjar en el treball o centre d'estudis i recórrer als famosos tàpers. Això no vol dir que la dieta hagi de ser pitjor ni de bon tros. De fet, es poden preparar receptes saludables, fàcils i ràpides per portar on vulguis.

Són moltes les persones que es veuen obligades a menjar en el treball o centre d'estudis

Presentem un llistat de receptes saludables i delicioses de portaviandes per portar al treball o a la universitat durant tota la setmana.

1 - Taboulé

Ingredients: 250 g sèmola de blat, 200 ml d'aigua, 150 g de panses, 2 tomàquets, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 carabassó, fulls de menta i alfàbrega, oli d'oliva i llimona.

Preparació: Posa la sèmola en un bol, afegeix 200 ml d'aigua bullent i remou per assegurar-te que els grans quedin solts. Deixa refredar la sèmola, trosseja totes les verdures i posa-les en una paella amb oli. Quan estiguin ben cuinades, afegeix la sèmola al costat dels fulls de menta i alfàbrega trossejats. Finalment, amaneix amb una mica de llimona espremuda i oli d'oliva.

2 - Espinacs saltejats amb cigrons i ou dur

Ingredients: 180 grams de cigrons, un grapat d'espinacs, 1 ceba, 1 gra d'all, 2 ous durs, ½ de brou de verdures o pollastre, pebre vermell, llavors de coriandre, sal i pebre.

Espinacs
Espinacs / Font: Unsplash

Preparació: Bull els cigrons amb brou de verdures o pollastre i salta la ceba trossejada en una paella al costat del gra d'all i el pebre vermell. Afegeix els espinacs al foc i remou-ho tot junt. Quan els cigrons estiguin a punt, barreja'ls al costat dels espinacs, la ceba, l'all i el pebre vermell i serveix-ho tot junt. Trosseja un ou cuit per sobre i corona el plat amb llavors de coriandre, sal i pebre.

3 - Amanida de llenties

Ingredients: 100 grams de llenties, formatge fresc, tomàquet, tonyina, blat de moro, pastanaga, enciam (opcional), olives, oli d'oliva, sal, vinagre i orenga.

Preparació: Bull les llenties i trosseja el tomàquet, la pastanaga, el formatge, les olives i l'enciam. Escorre bé les llenties i amaneix-les amb oli d'oliva, sal, vinagre i una mica d'orenga. Barreja-ho tot bé i afegeix tot el que havies trossejat al costat de la tonyina. Remou-ho tot i llest.

Llenties
Llenties / Font: Unsplash

4 - Pasta amb salmó i alvocat

Ingredients: 25 grams de pasta (pots triar la varietat que més t'agradi), salmó (també pot ser fumat), mig alvocat, oli d'oliva i sal.

Preparació: Bull primer la pasta durant 8 minuts. Salteja el salmó en una paella (si és fumat no fa falta) i quan estigui ben cuinat trosseja'l. Escorre bé la pasta i afegeix el salmó trossejat juntament amb l'alvocat a tacs. Per últim, afegeix oli d'oliva i sal i llest.