Si alguna cosa ens va ensenyar el confinament és que ens adaptem millor de l'esperat. Ser a casa no és, al cap i a la fi, tan dolent. I amb una mica d'ordre es pot treballar, descansar, dedicar temps a la família i, fins i tot, gaudir de lleure casolà.
És per això que et portem algunes idees de còctels que pots preparar a casa i ser un/a amfitrió/ona de deu aquest estiu.
Si alguna cosa ens va ensenyar el confinament és que ens adaptem millor de l'esperat
Bloody Mary
El bloody Mary és un còctel dels més coneguts que existeixen, i el seu sabor salat i picant el converteixen en el maridatge perfecte per organitzar un aperitiu a casa.
Aquest còctel va començar sent una senzilla combinació de 2 ingredients a parts iguals: vodka i suc de tomàquet. Deu anys més tard, en la dècada de 1930, se li van afegir la resta d'ingredients creant la recepta que es manté fins avui.
Ingredients:
- 50 ml de Vodka
- 100 ml de suc de tomàquet
- 10 ml de suc de llimona
- Al voltant de 3 gotes de salsa salsa Perrins o salsa Worcester
- Al voltant de 3 gotes de salsa Tabasco
- Una mica de sal
- Una mica de pebre negre
- Tija d'api
- Gel
Procés d'elaboració:
- Col·loca tots els ingredients en una coctelera o recipient segellat i remou enèrgicament amb una cullera o mesclador, així no es fondran els gels.
- Cola la barreja per treure el gel.
- Serveix en un vas alt prèviament refredat i adorna'l amb la tija d'api.
Margarida
Visitem Mèxic? Aquest històric còctel, que va néixer el 1.938, combina sabors salats i àcids amb la intensitat del tequila. Encara no ho has provat? Prèn nota i a barrejar!
Ingredients:
- 45 ml de Tequila
- 30 ml de Licor Cointreau o Triple sec
- 30 ml de suc de llima o llimona
- Sal i una rodanxa de llimona per a decoració
- Gel
Com a molts altres còctels, existeixen multitud de variants segons els ingredients pels quals optem, encara que aquesta és la recepta original.
Procés d'elaboració:
- Gebra les vores del vas humitejant-los primer amb una mica de llimona i després passa'ls per sal. Deixa que es quedi de cap per avall fins a servir la beguda.
- Tritura el gel en una picadora, liquadora o morter.
- En una coctelera o un recipient de vidre sgellat, la resta d'ingredients i agita.
- Aboca la beguda a la copa prèviament gebrada i decora amb una mica de llimona.
A més de la forma original per servir-lo, coneguda com a margarida congelada o frozen, n'existeixen unes altres 2:
- Margarida a les roques: introduint glaçons a la coctelera i sacsejant tots els ingredients.
- Margarida cap a dalt: sense gel.
Caipirinha
Aquest còctel brasiler et traslladarà directament a una platja tropical en el primer xarrup. El seu origen se situa entorn del 1.900 i té una particularitat a l'hora de consumir-se: l'ús de la canyeta.
Ingredients:
- 60 ml de Cachaça
- 2 cullerades de sucre
- 2 llimes
- Gel
Procés d'elaboració:
- Pica en un vas la llima tallada a rams perquè alliberi el seu suc i es barregi amb el sucre.
- Tritura el gel i llança'l fins a la meitat del vas.
- Aboca la cachaça i barreja.