Amb tanta informació com hi ha avui dia sobre la necessitat de reduir al màxim el consum de sucre i de productes ultraprocessats, tenir a mà receptes de galetes saludables pot ser molt útil per a petits i majors.

Galetes d'espelta, ametlla i xocolata

Ingredients (14-16 unitats.):

  • 150 grams de farina d'espelta integral
  • 80 grams d'ametlla molta
  • 1 c/c de llevat de rebosteria
  • Endolcidor o edulcorant (equivalent a uns 60-70 grams de sucre)
  • 120 grams de mantega freda
  • 50 grams de beguda d'ametlla
  • 60 grams de xocolata al 70%.

Elaboració:

  1. Posa en un bol la farina d'espelta, l'ametlla molta i el llevat. Afegeix l'endolcidor o edulcorant elegit, als ingredients indiquem la quantitat en sucre per a la recepta, però en aquesta ocasió utilitzem edulcorant líquid equivalent al sucre indicat.
  2. Talla la mantega freda en daus i afegeix-la al bol, afegeix també la beguda d'ametlles i comença a treballar la massa amb les mans, fins que obtinguis una bola de massa homogènia, que la mantega s'hagi integrat bé.
  3. Pica la xocolata a ganivet i poc abans de tenir la massa de les galetes en el seu punt de pastat, incorpora'l perquè es reparteixi bé. Després, forma boles de massa d'uns 30 grams i deixa-les reposar al frigorífic mentre s'escalfa el forn.
  4. Encén el forn a 180 graus amb calor a dalt i a baix. Quan el forn sigui calent col·loca les boles de massa de galetes a la safata coberta amb una tela de cocció, i aplana-les al gust.
  5. Enforna les galetes durant uns 15-20 minuts, segons com de gruixudes que hagin quedat, quan vegis que són una mica daurades estan a punt. En retirar les galetes del forn passa-les acuradament a una reixeta perquè es refredin i quedin cruixents.
Galetes
Galetes / Font: Unsplash

Les galetes saludables són tendència des de fa uns anys

Galetes de civada i xocolata:

Ingredients:

  • 2 cullerades de llavors de lli + 6 cullerades d'aigua
  • 1 tassa de farina de civada, 120 grams
  • 1 tassa i ½ de flocs de civada, 150 grams
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 plàtan
  • ¼ de tassa de xarop d'atzavara, 100 grams
  • 3 cullerades de xips de xocolata

Instruccions:

  1. Preescalfem el forn a 180 ° C.
  2. Molem les llavors de lli amb l'aigua en una batedora o robot de cuina i reservem.
  3. En un bol barregem la farina de civada, els flocs de civada, la canyella, el plàtan picat (amb una forquilla o a la batedora), el xarop d'atzavara i les llavors de lli, fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
  4. Fem boletes amb les mans i les aixafem fins que tinguin forma de galetes.
  5. Col·loquem les xips de xocolata i enfornem les galetes fins que es daurin (uns 15 o 20 minuts).
  6. Traiem del forn, deixem reposar 5 minuts i les transferim a una reixeta fins que s'acabin de refredar.
Galetes Civada
Galetes Civada / Font: Unsplash