Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Nil Bono, del restaurant Deliranto, que ens explica com preparar una carbonara d'anguila.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta i, més avall, els ingredients ben detallats.

Els ingredients per a una persona són:

  • 60g de nap daikon mandolinat i tallat en forma de tallarin.

  • 20g de panxeta curada de Vic.

  • 30g d’anguila del Delta de l’Ebre en brunoisse.

  • 10g d’anguila del Delta de l’Ebre en filet.

  • 10g d’all tendre en brunoisse.

  • 80g de rovell d’ou.

  • 25g de mantega clarificada.

  • Sal i pebre mòlt

  • Tòfona d’estiu de Prades.

  • Oli d’oliva verge extra.

Deliranto, la imaginació a la taula

Deliranto neix l'any 2017 de la mà de Pep Moreno i després de l'èxit de Cook&Travel amb l'objectiu de fer volar la imaginació i permetre, a través dels seus plats, que els clients visquin un viatge gastronòmic diferent i divertit. Nil Bono és el cap de cuina d'aquest restaurant que "no és per a nens, sinó per adults que desitgen viure i somiar com els nens", tal com recull la seva pàgina web. Guardonat amb una estrella Michelin, els menús del restaurant estan inspirats en Lewis Carroll, Antoine de Saint-Exupery, Charles Dickens o Tim Burton, ja que l'experiència gastronòmica que cuina Nil Bono esdevé un conte de 18 o 26 plats on cada menú és una història coneguda, però per descobrir.

Nascut a Riudoms, Bono va estudiar Hosteleria i Pastisseria a l'escola Hofmann de Barcelona, on va treballar durant dos anys abans de diverses experiències a cuines d'estrella Michelin com les dels restaurants Ricard Camarena de València, el Speisemesterei de Hohenfeim o el restaurant Can Bosch de Cambrils. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat