El paper higiènic s'ha convertit en un element essencial per a moltes societats, sent un producte indispensable en qualsevol bany. Però més enllà de la higiene, els rotllos de paper poden tenir altres usos que et sorprendran. I no parlem de guardar-los per fer manualitats, sinó de convertir-los en una eina útil per al nostre jardí. Si t'agrada la jardineria, continua llegint per descobrir el truc del paper higiènic que farà créixer les teves plantes ràpidament! I el més important: a cost zero i reciclant. 

🧻 El truc del paper d'alumini que millorarà per sempre la teva manera de planxar

🌿 Les plantes repel·lents de mosquits que necessites per a l'arribada de la calor
 

El truc del paper higiènic per aconseguir que les teves plantes creixin ràpidament

El cartó és considerat un dels elements més fàcils de desintegrar i és que, segons els experts, només triga en un any a degradar-se. Si bé ens pot semblar molt temps, cal recordar que una llauna d'alumini necessita 10 anys per desaparèixer i la xifra s'eleva fins a 4.000 en el cas de les ampolles de vidre. A més, el cartó no només es degrada de pressa, sinó que també aporta nutrients al sòl quan ho fa, amb components plens de carboni. És per això que els rotllos de paper higiènic poden ser un gran aliat de les teves plantes. 

I és que aquest objecte ajuda a mantenir la humitat del terra i li aporta nutrients, a la vegada que s'aprofita i es reutilitza. Però quin és el truc del paper higiènic per aconseguir que les teves plantes creixin ràpidament? A continuació, t'expliquem pas a pas com fer-ho. 

  • Acumula rotllos de paper higiènic i talla'ls en fragments més petits amb unes tisores. 
  • Col·loca aquests trossos en un bol i barreja'ls amb terra fins que quedi tot ben repartit.
  • Trasplanta la planta que vols fer créixer i, quan la reguis, el cartó alliberarà nutrients que l'enfortiran.

Aquest procés aconseguirà mantenir la terra en millor estat, retenint la humitat i aportant nutrients com potassi i nitrogen, quan el cartó del rotlle s'hagi desintegrat. Si no t'ha quedat clar com fer-ho, et deixem un vídeo que t'explica pas a pas el procediment:

Aquest, però, no és l'únic ús del rotlle de paper higiènic vinculat amb la jardineria. I és que també pot convertir-se en l'espai ideal per germinar llavors. En aquest cas, has de tancar les cantonades, creant una mena de test on col·locar les llavors i la terra. A causa de les propietats del cartó, es crearà un entorn ideal ple d'humitat que ajudarà a fer créixer la planta. Una vegada ja hagi germinat, és moment de trasplantar-la a un test gran, però, fins i tot, ho pots fer mantenint la planta dins el tub de paper.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!