Arriba l'estiu i la calor, i amb aquest temps entren ganes d'una bona capbussada per refrescar-se. També amb les vacances hi ha més hores i dies lliures per gaudir i ve de gust una passejada pel camp, per estar fresquet i moure's una mica després de tanta oficina i espais de feina tancats. Si no ets molt de platja perquè et molesta la sorra o et fan por les meduses, i potser la piscina no és per a tu —a ningú li agrada la massificació de nens cridaners, aquí el que se cerca és la tranquil·litat—, hi ha una tercera opció: una piscina natural o un llac en el qual poder banyar-se després d'una excursió. Des de La Gandula volem que gaudeixis al màxim d'aquests mesos d'estiu i per això et descobrim una piscina perquè t'hi refresquis durant els dies de més calor

🏞️ Explora aquesta preciosa i refrescant riera catalana: un racó amagat al mig de la naturalesa
 

🌉 El segon pont penjant més llarg del món està al costat de Catalunya: descobreix-lo!
 

Ben a prop de Barcelona hi ha una molt bona opció per gaudir: les platges de la capital catalana estan plenes de guiris, carteristes i brutícia allà perduda, com llaunes o plàstics, i ningú gosaria de mullar-se al riu Llobregat —si no vol sortir ple de fang i potser amb tres ulls com el famós peixet dels Simpson—. Quina opció queda? Doncs un preciós gorg natural, a tan sols 20 o 30 minutets en cotxe de la ciutat o molt menys si ets del meravellós Baix Llobregat, una part de Catalunya molt maca i molt poc reivindicada.

El gorg de la Mola, situat entre Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Baca, és una excursió que val molt la pena. Es tracta d'un caminet senzill i no molt llarg —al voltant d'una hora, uns 2 quilòmetres anada i tornada— que es pot gaudir amb nens i gossos i que va a parar a un paisatge bucòlic: una cascada i una riera en la qual poder banyar-se. Es pot arribar a la rodalia fàcilment en ferrocarrils —i a una estació d'FGC molt a prop, a Sant Andreu de la Barca— o en cotxe i aparcar abans d'arribar a la zona boscosa. És cert, però, que pot estar molt concorregut depenent de l'època de l'any i del dia, sobretot si és cap de setmana i a l'estiu.

Com a recomanacions de La Gandula: portar protecció solar i aigua per beure —no hi ha fonts i a certes zones del camí no hi ha massa ombra—, repel·lent pels mosquits i sobretot molt de compte amb les pedres al voltant dels salts d'aigua, perquè rellisquen molt i no hi ha tanques ni proteccions, és un espai natural. També imprescindible, molt de respecte a l'entorn i res de deixar llaunes, plàstics o qualsevol mena de brossa. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!