Quina diries que és la paraula en català més difícil de pronunciar? Per exemple, els mots 'circumval·lació', 'enreveixinament' o 'santnectari' et semblen difícils de pronunciar? Si bé la dificultat de pronunciació d'una determinada paraula és subjectiva, és cert que n'hi ha algunes que per a una gran majoria de persones són més complicades que d'altres. Per exemple, acostumen a ser més difícils de pronunciar paraules que contenen "l·l" o "ny" perquè representen sons molt propis del català. 

👉 10 maneres autèntiques de dir "follar" en català
 

Doncs bé, des d'ElNacional.cat ens hem proposat trobar la paraula en català més difícil de pronunciar. Per fer-ho, hem recorregut a la intel·ligència artificial (IA). Concretament, li ho hem preguntat a l'eina d'IA de Google, anomenada Gemini. 

Quina és la paraula en català més difícil de pronunciar segons la IA?

D'entrada, Gemini ha deixat clar que no hi ha només una paraula catalana que sigui la més difícil de pronunciar perquè la dificultat pot variar en funció de la persona i el seu accent. No obstant això, segons la IA, algunes paraules catalanes són especialment conegudes per la seva dificultat fonètica

Captura Gemini
 

Es tracta dels mots enraonar, això, estrelles, conjunció i preguntar.

Enraonar: "La combinació de la 'r' i la 'n' pot ser difícil per a algunes persones, especialment si no estan acostumades a la fonètica catalana", apunta Gemini.
Això: "La 'x' catalana pot ser un so difícil per a aquells que no la parlen de manera nativa, ja que no existeix en moltes altres llengües", assenyala Gemini.
Estrelles: "La 'll' pot ser difícil de pronunciar de manera clara i precisa", indica Gemini.
Conjunció: "La 'j' catalana té un so similar a la 'y' anglesa, però pot ser difícil de pronunciar per a aquells que no estan acostumats a ella", afirma Gemini.
Preguntar: "La 'q' catalana té un so similar a la 'k' anglesa, però pot ser difícil de pronunciar per a aquells que no estan acostumats a ella", comenta Gemini.

Ara bé, Gemini ha admès que, a més d'aquestes paraules, hi ha moltes altres que poden ser difícils de pronunciar per a algunes persones. A més, ha destacat que la millor manera de millorar la pronunciació del català és conversar amb nadius. I ha donat quatre consells per millorar la pronúncia del català: prestar atenció a la fonètica, practicar regularment, consultar el diccionari i no desanimar-se.

Després de dir-ne cinc, li hem insistit a demanar-li que ens en digués només una. I la paraula que ha triat com la més difícil de pronunciar és "enraonar". "La combinació de la 'r' i la 'n' pot ser un repte per a moltes persones, especialment si no estan acostumades a la fonètica catalana", ha assegurat.

pregunta
 

I per a tu, quina és la paraula en català més difícil de pronunciar?