Comença el compte enrere per donar el tret de sortida al Mercat de Nadal de Girona 2023, que un any més omplirà la ciutat d'il·lusió durant més d'un mes. A les portes de Nadal, aquesta fira inaugurarà la temporada nadalenca, amb una proposta similar a la de l'any passat. D'aquesta manera, l'artesania, els productes típics de les festes, així com deliciosos menjars ompliran les parades per poder començar Nadal de la millora manera possible. A continuació, t'expliquem tots els detalls del Mercat de Nadal de Girona 2023 i resolem tots els teus dubtes de la fira. Quan se celebra? On es farà? Quins productes hi trobaràs? Continua llegint per descobrir-ho!

🎄 Fires de Nadal a Catalunya 2023: 17 mercats nadalencs imperdibles
 

🎅 Fira de Santa Llúcia Barcelona 2023: horaris, com arribar i què comprar a la fira de Nadal
 

Fira de Nadal de Girona 2023: dates i horaris

A diferència d'altres fires nadalenques, enguany la instal·lació de la Fira de Nadal de Girona de 2023 durarà més d'un mes. El tret de sortida amb la consegüent obertura de les més de 20 casetes de fusta que els comerciants ja preparen tindrà lloc el vespre del divendres 24 de novembre, coincidint amb el Black Friday. La cloenda no arribarà fins al 2024 i el final de les festivitats, i és que serà el 5 de gener quan els artesans gironins tancaran definitivament les seves característiques botigues efímeres. Quant a la ubicació i mantenint la tradició a la ciutat, enguany el mercat de Nadal tornarà a estar situat a la Plaça de la Independència de Girona, un indret públic inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i estarà obert de 10:30 a 21 h excepte els festius 25 i 26 de desembre i l'1 de gener.

Quins productes trobes al Mercat de Nadal de Girona 2023?

La Fira de Nadal de Girona d'aquest 2023 proposa una més que àmplia gamma de productes que es preveu estigui disponible a les casetes dels comerciants amb una clara priorització de l'artesania local en la majoria de les botigues mòbils del mercat. Entre els objectes que s'oferiran enguany s'esperen els habituals articles de regal ideals per amics invisibles, avets, tions, llums i guarniments diversos. A més, també s'hi trobaran allà altres elements no tan directament relacionats amb Nadal com ara joguines de fusta, complements tèxtils, joiera i, fins i tot, ceràmiques artesanals i altres elements ornamentals fabricats amb vidre o fusta. Cal destacar que al mercat nadalenc de Girona també hi ha sempre una gran oferta de productes d'alimentació de producció artesana, on primen els embotits i formatges, així com torrons i dolços de temporada.

Totes les novetats de la Fira de Nadal de Girona

Com ja va demostrar la darrera edició, la intenció de la Fira de Nadal de Girona és un salt qualitatiu important quant al mercat nadalenc. L'any passat ja van renovar la imatge amb les 23 casetes de fusta que van aportar un ambient encara més nadalenc a l'espai. Pel que fa a la proposta d'enguany, encara queden detalls per descobrir-se i tan bon punt es coneguin la resta de novetats d'aquest 2023 s'ampliarà la informació.