La Fira de Nadal de Girona 2022 ja escalfa motors. El mercat gironí per excel·lència quan arriba Nadal es prepara per a fer un salt qualitatiu en una nova edició en la qual tan locals com tots els turistes que s'aventurin a passar uns dies a la ciutat catalana de les flors podran gaudir d'un entorn festiu en la instal·lació d'aquesta fira que durarà més d'un mes. En una clara aposta per la qualitat, la sostenibilitat i l'eficiència energètica, el mercat nadalenc d'enguany busca convertir-se en referència amb aquest espai que tradicionalment aposta per l'artesania. Vols saber més sobre la Fira de Nadal de Girona 2022, els seus horaris i els productes que estaran a la venda? Continua llegint.

🎄 Fira de Santa Llúcia Barcelona 2022: horaris, com arribar i què comprar a la fira de Nadal
 

Quan i on se celebra la Fira de Nadal de Girona 2022: dates i horaris

A diferència d'altres fires nadalenques, enguany serà més d'un mes el que durarà la instal·lació de la Fira de Nadal de Girona de 2022. El tret de sortida amb la consegüent obertura de les més de 20 casetes de fusta que els comerciants ja preparen tindrà lloc abans del pont de la Constitució, aquest any ubicat en el mig de la setmana, el vespre del propvinent dissabte 26 de novembre. La cloenda no arribarà fins al 2023 i el final de les festivitats, i és que serà el 6 de gener un cop acabat el dia de Reis quan els artesans gironins tancaran definitivament les seves característiques botigues efímeres. Quant a la ubicació i mantenint la tradició a la ciutat, enguany el mercat de Nadal estarà preparat a la Plaça de la Independència de Girona, un indret públic inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i estarà obert de 10:30 a 21 h excepte el 25 i 26 de desembre i l'1 de gener.

Mercat de Nadal de Girona 2022: quins productes s'ofereixen

La Fira de Nadal de Girona d'aquest 2022 proposa una més que àmplia gamma de productes que es preveu estigui disponible a les casetes dels comerciants amb una clara priorització de l'artesania local en la majoria de les botigues mòbils del mercat. Entre els objectes que s'oferiran enguany s'esperen els habituals articles de regal ideals per amics invisibles, avets, tions, llums i guarniments diversos. A més, també s'hi trobaran allà altres elements no tan directament relacionats amb Nadal com ara joguines de fusta, complements tèxtils, joiera i, fins i tot, ceràmiques artesanals i altres elements ornamentals fabricats amb vidre o fusta. Cal destacar que al mercat nadalenc de Girona també hi ha sempre una gran oferta de productes d'alimentació de producció artesana, on primen els embotits i formatges, així com torrons i dolços de temporada.

Totes les novetats de la Fira de Nadal de Girona 2022

La intenció és clara: fer un salt qualitatiu important quant al mercat nadalenc. I és que la Fira de Nadal de Girona de 2022 ve carregada de novetats més enllà de mantenir la tradició. En aquesta edició que està a punt d'encetar-se, seran 23 les casetes de fusta dels comerciants que renoven la seva imatge per aportar un ambient encara més nadalenc a l'espai. Es parla també de salt qualitatiu respecte a la sostenibilitat i l'eficiència energètica considerant la situació actual i en el que serà un exercici clar per assolir una major seguretat. La intenció és que l'aïllament guanyi presència a l'espai a través també de la calefacció per tal que la fira es converteixi en un lloc ideal on passar l'estona i passejar tot i les baixes temperatures de l'hivern. Encara queden detalls per descobrir-se i tan bon punt es coneguin la resta de novetats d'enguany s'ampliarà la informació.