Ja està aquí la Fira de l'Avet d'Espinelves 2023. Durant uns dies, el poble d'Espinelves, a Osona, es converteix en el lloc de referència a Catalunya per comprar l'arbre de Nadal. Malgrat que es tracta d'un racó de muntanya una mica aïllat, sempre sorprèn la quantitat de persones que viatgen durant aquestes dates a les seves parades. Es calcula que cada any es venen entre 3.500 i 4.000 exemplars d'arbres, i aquest 2023 tot apunta que no serà precisament una excepció.

🎄 Fires de Nadal a Catalunya 2023: 17 mercats nadalencs imperdibles
 

📌 Nadal a Barcelona 2023: agenda d'activitats per gaudir de les festes
 

A més d'arbres i avets nadalencs, podràs adquirir també aliments ideals per regalar o per devorar com a embotits, formatges i torrons. Quan tindrà lloc aquest any la Fira de l'Avet d'Espinelves 2023? Hi ha cap mapa que et serveixi de referència? Quines activitats complementàries trobaràs a més de les parades especialitzades? Hi ha restaurants a prop per menjar? És millor anar en cotxe i deixar-lo al pàrquing o potser és recomanable anar en transport públic? Et resolem tots aquests dubtes en aquesta guia completa de la Fira de l'Avet d'Espinelves 2023

 

Fira de l'Avet d'Espinelves 2023: dates, horaris i mapa en PDF

Aquest any, la Fira de l'Avet d'Espinelves 2023 tindrà lloc del 2 al 10 de desembre. És a dir, que tens nou dies per visitar el paradís de l'avet i dels arbres de Nadal de Catalunya per excel·lència. Quant als horaris, els dies festius és de 10 a 19.30 hores, mentre que durant altres dies l'horari serà només de 10 a 17 hores. Es tracta de la 42a edició d'aquesta fira nadalenca. Pensa que la fira inclou tot Espinelves, així que per a aquests casos va bé tenir un mapa a mà. Ara per ara, tota la informació en PDF no es troba disponible i quan hi hagi una actualització t'ho farem saber. 

 

Com arribar a la Fira de l'Avet d'Espinelves 2023?

No hi ha gaires opcions per arribar a Espinelves en transport públic a causa que es troba en plena muntanya i que la seva població és molt reduïda (unes 200 persones). Més concretament, només l'autobús 442 té aturada a Espinelves. En el cas que haguessis d'anar en bus, la teva millor opció seria viatjar fins a Vic i des d'allà agafar la línia 442.

De tota manera, el mètode de transport preferent per viatjar fins a la Fira de l'Avet d'Espinelves és el cotxe. Al cap i a la fi, seria molt aparatós tornar a casa amb tren i en bus amb un arbre de Nadal a sobre.

Restaurants: on menjar a Espinelves o voltants?

El normal és que un viatge a Espinelves sigui de tot un dia, o de bona part d'una jornada, així que és normal planejar on menjar per la zona. A Espinelves tens els següents restaurants i bars

  • Restaurant Ca l'Angelina
  • Restaurant Els Avets
  • Restaurant Mas La Rovira, carretera GIV5441 km 2
  • Cerveseria La Taverna
  • La Quadra d'Espinelves

I a prop d'Espinelves tens dues opcions de restaurants:

  • Restaurant Coll de Ravell, a Arbúcies, eix transversal sortida 202
  • Restaurant Els Cortals en Sant Hilari Sacalm

Pla complet de Nadal: Mercat Medieval de Vic 2023 + Fira de l'Avet d'Espinelves 2023

En un apartat anterior t'hem comentat la poca distància que hi ha entre Vic i Espinelves així que… per què no combinar dos dels mercats de Nadal més populars de Catalunya en una mateixa visita? Pots aprofitar la visita a la Fira de l'Avet d'Espinelves per deixar-te caure pel Mercat Medieval de Vic 2023. Espinelves 2023 és del 2 al 10 de desembre, mentre que el Mercat Medieval va del 6 a 10 de desembre; pots aprofitar els últims dies de la Fira de l'Avet per visitar el Vic més Medieval.

I què pots fer al Mercat Medieval de Vic 2023? Hi ha un munt de coses per fer més enllà de tafanejar per les seves múltiples parades. Hi ha música, balls, teatres, espectacles de carrer, recreació d'oficis destacats de l'era medieval com a ferrer, fuster… pràcticament totes les activitats, familiars i infantils, estan basades en l'ambientació medieval d'aquest mercat.