Una ciutat on el surf és tan present i les cabanes de còctels al costat del mar representen l'eix cultural de Hawaii en el seu conjunt, la capital de l'estat nord-americà amb sabor polinesi que mai no deixa d'impressionar.

Les sorres de Waikiki, els volcans i els cràters dorments s'eleven en l'horitzó d'un lloc tan diferent que val la pena visitar.

També hi ha restaurants xinesos que rivalitzen amb els de Xangai, juntament amb monuments que recorden el lloc de Hawaii en el centre de la Guerra del Pacífic del segle passat.

La platja de Waikiki

La mundialment famosa platja de Waikiki és un imant per a milers i milers de turistes curiosos que arriben a l'arxipèlag hawaià. De fet, va ser allà, on avui dia els luxosos hotels s'etziben per sobre les aigües turqueses del Pacífic, on les primeres grans planxes de surf van ser muntades pels nobles de les illes al segle XIX, mentre que el llegendari Duke Kahanamoku (el pare del surf modern) també va fer va navegar les onades de Waikiki.

Pearl Harbor

El monument més visitat de tot Hawaii, el centre de visitants de l'USS Arizona, s'endinsa a les aigües de Pearl Harbor, a la costa nord-oriental de Honolulu.

A cavall de les restes enfonsades de la fragata del mateix nom, només es pot accedir al museu amb vaixell, i ofereix als viatgers una mirada de la destrucció que els atacs japonesos de desembre de 1941 van causar en la flota naval nord-americana.

Surf

Cap viatge a la capital de Hawaii, amant de la diversió i del surf, no podria ser complet sense almenys una menció d'aquest passatemps local, el més popular.

De fet, els trams costaners del sud de l'illa d'Oahu acullen innombrables llocs per practicar surf, molts dels quals són famosos a tot el món.

Waikiki és un gran lloc per als surfistes principiants, contrarestat per totes els rugents rompents més enllà a la costa nord, des de les colossals onades de Sunset Beach fins als implacables tubs del Banzai Pipeline.

Palau Iolani

La casa ancestral de la reverenciada dinastia Kalakaua es troba ubicada al mig del centre de Honolulu. En contrast amb les construccions modernes que l'envolten, aquest palau del segle XIX traspua un encant francès i italià a cada una de les seves terrasses i als racons clàssics del barroc.

Va ser construït pel monarca David Kalakaua, qui va viatjar per Europa, Àsia i l'Àfrica a la recerca d'inspiració per al seu gran projecte.

Més tard, el palau va ser el lloc on les tropes nord-americanes van aixecar la seva bandera per primera vegada per assenyalar l'annexió de Hawaii als EUA.

Palau Iolani / Unsplash
Palau Iolani / Unsplash

Anar a nedar amb taurons al Pacífic

Per als viatgers més valents que es dirigeixin al centre de l'estat d'Aloha, el busseig amb taurons hauria de figurar en algun lloc de la llista de coses per fer a Honolulu.

Els viatges solen portar a grups intrèpids a les rugents onades de la costa nord, on els albiraments dels depredadors són més comuns.

Una gàbia d'acer segura se submergeix en l'aigua, cosa que permet observar de tot, des de taurons grisos d'escull fins a taurons martell, taurons de Galápagos i altres taurons rondant pels corrents.

Altres albiraments inclouen rares tortugues marines verdes, munts d'exòtica flora marina i fins i tot colossals balenes amb gep, si tens sort.

Escala el Monument de Diamond Head

El Diamond Head State Monument, que plana sobre les crestes volcàniques per sobre del centre de la ciutat i les bullicioses franges costaneres del centre de Honolulu, és una de les vistes més emblemàtiques en l'horitzó de la capital de l'estat d'Aloha.

Es creu que aquesta fita reconeixible es va formar quan un gran con de cendra a la vora de la Serralada de Koʻolau va esclatar fa 200.000 anys, llançant magma i roques per crear les crestes escarpades i els cràters que es veuen avui.

Molts excursionistes es dirigeixen al sender que s'obre camí al llarg de la vora de Diamond Head. És poc menys de quilòmetre i mig, passa a través de túnels i escales, tot abans d'oferir panorames amplis de l'Oceà Pacífic i la ciutat.

El Cementiri Commemoratiu Nacional del Pacífic

Establert en el fons del cràter Punchbowl, el Cementiri Commemoratiu Nacional del Pacífic (també conegut simplement com el Cementiri Punchbowl) gaudeix del seu propi petit enclavament de calma i tranquil·litat a la capital.

Verd i ben cuidat, el lloc en realitat atreu milions de visitants cada any. Venen a presentar els seus respectes a tots aquells que van lluitar i van morir al Pacífic, lluitant en conflictes des de la Primera Guerra Mundial fins a la Guerra de Corea i el Vietnam.

Aquest és també el lloc del Honolulu Memorial, que mostra els noms de tots els soldats desapareguts en acció durant alguns dels enfrontaments més sagnants dels Estats Units.

Camina pel sender del cràter Koko

Els senders del cràter Koko comencen a la perifèria sud de la ciutat, enfilant-se pels pendents volcànics de les muntanyes Koʻolau i sobre les aigües de la bonica badia d'Hanauma.

Elevant-se contra els carrers de Portlock, aquesta reserva natural és la casa de cactus punxeguts i senders banyats pel sol, que ofereixen als caminants un cop d'ull a l'accidentat camp de l'estat d'Aloha.

El sender per si mateix segueix les vies del tren en desús que pugen, serpentejant entre els matolls i les roques abans d'obrir-se a vistes de 360 graus de la costa sud-est d'Oahu i fins i tot els penya-segats de l'illa de Molokai en la distància.