Estàs de vacances o a punt de començar-les? Tens ganes de desconnectar, però no vols renunciar a una bona lectura? Doncs ets al lloc correcte! T'aconsellem que no marxis d'ElNacional.cat, perquè aquest estiu 2022 et proposem estirar-te a la nostra particular gandula on cada dia hi trobaràs notícies fresques i articles diferents que t'ajudaran a apaivagar la calor i a oblidar la xafogor. Obrim, doncs, la nostra secció de La Gandula d'ElNacional.cat, per donar la benvinguda a una manera diferent d'explicar-te l'actualitat. Aquí hi trobaràs multitud de temàtiques, des de viatges i recomanacions per descobrir racons de Catalunya, fins a platges amagades o bé respirar l'aire pur de la muntanya amb algunes propostes i idees per fer-hi una bona excursió.

Si ets, però, dels qui es queden a la ciutat o faràs les vacances més endavant, aquesta selecció també és per a tu. Podràs conèixer els festivals de música, concerts i altres propostes culturals que faran que visquis l'estiu 2022 d'una altra manera. Tampoc hi faltarà la gastronomia, perquè et faltaran dies per provar totes les recomanacions de gelats, orxates i altres plats d'estiu que fins i tot podràs intentar fer a casa si prefeixes encendre l'aire condicionat o el ventilador i relaxar-te al sofà amb una bona selecció de sèries d'estiu o pel·lícules.

Ara bé, sempre t'aconsellarem que, tant si et trobes gaudint de la brisa del mar, com si ets davant de la pantalla de l'ordinador, ho facis des de la nostra gandula que et permetrà transportar-te a l'ambient d'estiu, descobrint curiositats sobre la nostra llengua, el nostre país i allò que més ràbia ens fa als catalans a l'estiu. Què hi dius? És moment de jeure-hi una estona!