Busques què fer a Barcelona amb nens? Encara que, en principi, et pugui semblar que la ciutat no és el millor lloc per passar un dia amb infants, en realitat sí que ho és. Barcelona ofereix un munt d'activitats per fer en família que són ideals per a passar un dia divertit amb la canalla. Aquí et proposem idees de plans ben pensats i preparats per passar una jornada inoblidable amb ells. Pren nota!

👨‍👩‍👧‍👦 Què fer a Barcelona aquest cap de setmana?
 

🤩 Què fer a Catalunya aquest cap de setmana? Agenda i plans actualitzats
 

🍽️ 5 restaurants 'kids friendly' a Barcelona
 

Què fer a Barcelona amb nens un dia complet 

Si el que vols és passar un dia sencer amb nens a Barcelona, aquí et proposem plans perfectes per passar una jornada. 

 • Diumenge al tren del Parc del Castell de l'Oreneta + pícnic

A la part alta de Barcelona, hi trobem el Parc del Castell de l'Oreneta. Desconegut inclús per molts barcelonins, és una gran zona forestal que connecta Barcelona amb la serra de Collserola i que amaga un tresor que encanta als nens més petits. Aquest tresor és un tren de vapor a petita escala i tripulat (modelat pel Centre d'Estudis - Modelisme Vapor) on els nens i els adults poden pujar i fer un recorregut pel parc gaudint de la vegetació, com si estiguessin fent un viatge en tren típic per la muntanya.

El viatge al tren del Parc del Castell de l'Oreneta té un preu de 3 euros per persona, però cal tenir en compte que només està disponible els diumenges i festius de 10:30 h a 13:30 h i les entrades es compren directament allà.  

Tren del Parc del Castell de l'Oreneta
Tren del Parc del Castell de l'Oreneta

Tot i que el passeig en tren només us portarà uns minuts, podeu passar una jornada al parc. Hi ha zones de descans i àrees per al joc infantil, la més gran amb taules de ping-pong. A més a més, hi ha zones de pícnic prop del tren amb taules que gaudeixen de l’ombra d’un gran garrofer i s’hi pot contemplar una excepcional vista panoràmica sobre Barcelona. A l'estiu s'ha de tenir en compte també que al costat del parc hi ha les piscines públiques de Can Caralleu, ideals per arrodonir un dia amb nens a Barcelona.

 • Castell de Montjuïc amb joc de pistes + tobogans gegants 

Aquí et plantegem un dia rodó amb nens, en aquest cas a la zona de Montjuïc. Es tracta de visitar el Castell de Montjuïc però amb una proposta molt especial, amb un joc de pistes i enigmes per a tota la família. El Castell ofereix aquesta activitat (inclosa al preu de l'entrada) tots els caps de setmana i festius de l'any. A cada grup participant se li lliura una motxilla amb les instruccions, els diferents jocs, els enigmes a resoldre i materials per explorar l’espai i anar superant les proves proposades.

A través del joc els nens poden descobrir els racons del castell i la seva història d'una manera lúdica i divertida. L'activitat té una durada de 60 a 90 minuts i està orientada a nens de 6 a 12 anys acompanyats de familiars. L'horari és d'11 h a 19 h (de març a octubre) i d'11 h a 17 h (de novembre a febrer). Recordeu que amb el programa Gaudir Més l'accès al Castell de Montjuïc és gratuït. 

Joc de pistes al Castell de Montjuïc
Joc de pistes al Castell de Montjuïc

Després d'aconseguir el vostre diploma d'exploradors del Castell i de gaudir de les esplèndides vistes de Barcelona i el seu port des d'aquest punt, podeu baixar uns metres i gaudir d'una activitat gratuïta que encanta als nens de totes les edats: llençar-se pels tobogans gegants de Montjuïc. Podeu accedir a aquests tobogans pel Passeig del Migdia 199 o pel carrer dels Tarongers, molt a prop del Castell. Al costat hi ha una petita guingueta amb terrassa on es pot prendre alguna cosa.

Si aneu en grup de més de 25 persones, us recomanem que aprofiteu la visita al Castell de Montjuïc per visitar el Parc Infantil de Trànsit (situat a la part posterior del Castell de Montjuïc, el fossat oest del Castell). Es tracta d'un circuit tancat per a bicicletes (té disponibilitat de bicicletes per a nens i nenes de 9 a 12 anys, els menors de 9 anys han de dur la seva bicicleta) senyalitzat amb senyals reals. Es tracta d'un espai educatiu gratuït que vol sensibilitzar sobre l'ús de la bicicleta i la reflexió sobre la seguretat en la mobilitat per als usuaris de totes les edats. Cal fer reserva prèvia.

 • Jardins al Montjuïc + funicular

Una altra forma de passar un dia a Barcelona amb nens a la zona de Montjuïc és visitar els parcs que hi trobem. La proposta és àmplia i molt adient pels infants. Al Jardí de Joan Brossa hi trobeu tres àrees de joc amb elements per a totes les edats, alguns de molt originals.  En el camí que travessa el parc hi ha “coixins musicals” que emeten sons quan es trepitgen, i una zona amb tirolines i jocs d'enfilar-se. A la part alta del parc hi ha una zona de picnic on les famílies poden descansar per dinar.

A pocs metres, trobeu el Jardí Botànic, un gran espai on podreu veure una mostra de la vegetació mediterrània d'arreu del món. Recordeu demanar la motxilla per a naturistes pels nens a la taquilla i us donaran fitxes i estris per poder fer observacions i aprendre un munt de coses durant la visita. A més, consulteu les activitats per a nens que sovint s'ofereixen al Jardí Botànic. No us perdeu tampoc la Jugatecambiental del Jardí Botànic, un espai lúdic per a les famílies, amb tallers i itineraris guiats oferts pels voluntaris de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic.

Després de dinar podeu visitar els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, que estan just davant el Parc de Joan Brossa, on els nens gaudeixen molt de les basses plenes de granotes i cap-grossos. Finalment, si voleu arrodonir la jornada, des del Parc de Joan Brossa podeu agafar el funicular, pujar al Castell de Montjuïc i tornar a baixar. Els nens al·lucinen amb les vistes des del funicular.

 • Museu de la Ciència CosmoCaixa + tallers familiars

El museu de la ciència CosmoCaixa és un pla que mai falla amb els nens. Els experiments i les exposicions que hi podeu trobar són ideals per entendre conceptes claus de la ciència a totes les edats. Hi podeu passar perfectament un dia sencer amb ells explorant les diferents sales i exposicions. Tingueu en compte que, a més d'això, el museu programa activitats familiars interessants i divertides que s'han de reservar amb antelació.

No oblideu que les entrades al museu són gratuïtes pels clients de La Caixa i pels menors de 16 anys. A més, l'accés al museu és gratuït l'11 de febrer (amb motiu de Santa Eulàlia), el 18 de maig (dia Internacional dels Museus) i el 24 de setembre (per La Mercè). 

Si voleu, podeu dinar al museu, donat que tenen restaurant i ofereixen menjar adient pels nens. Si preferiu menjar pels voltants, el Restaurant Charlie, situat a 500 metres del museu de la ciència, és una magnífica opció per portar nens. Es tracta d'un restaurant on s'ofereix un menú casolà i de qualitat amb la particularitat que el local està decorat inspirat en la pel·lícula Charlie i la fàbrica de xocolata. Els nens poden dinar amb vaixella infantil, jugar en una piscina de boles, llegir un llibre, muntar un Lego o fins i tot escalar la paret. Això sí, cal trucar amb molta antelació al restaurant perquè està molt demandat. 

 • Museu de la xocolata + parc de la Ciutadella

Què hi ha que captivi més a un nen que la xocolata? Si vols passar un dia amb nens a Barcelona, no oblidaran una visita al Museu de la Xocolata. Ofereixen tallers per a nens i famílies per fer piruletes i convertir-se en artistes de la xocolata, tot i que cal reservar l'activitat amb antelació. 

Un cop finalitzada l'activitat, és bon moment per visitar amb els nens el parc de la Ciutadella, on els nens poden recórrer el parc o fins i tot donar una volta en barca amb rems. Els que teniu nens petits, heu de saber que al bell mig del parc hi ha una ludoteca ambiental gratuïta. Es tracta d'un espai dinamitzat per educadores que es basa en el joc lliure. Tenen molts materials de fusta per jugar, pales per la sorra, inclús hi ha un petit hort... 

 • Caixa Forum + Poble Espanyol 
Si esteu per la zona de Plaça Espanya de Barcelona amb nens, aquest pla pot ser perfecte. D'entrada, podeu visitar el Caixa Forum. Més enllà de les exposicions que hi hagi programades (molts cops adients per la canalla), heu de saber que s'hi organitzen un munt d'activitats familiar i tallers pels petits que sempre agraden als nens. Heu de reservar l'activitat. 
 
Un cop fora del Caixa Forum, podeu caminar uns metres i visitar el Poble Espanyol. Us recomanem que consulteu les activitats dins el recinte, perquè molts cops organitzen activitats o jornades pensades pels més petits. Si no hi ha sort, heu de saber que dins el recinte els artesans que hi tenen botigues ofereixen permanentment i per un preu reduït tallers molt interessants de ceràmica, estampació, gravats, cistelleria, fusta... Els nens gaudeixen molt d'aquests treballs manuals de la mà de professionals que els ensenyen els trucs llegendaris d'aquestes artesanies. 
 
En acabar aquesta activitat, i pels nens que encara tinguin energia, es pot visitar el Centre Comercial les Arenes on al bell mig del terra hi ha una pantalla gegant tàctil on les imatges reaccionen quan els nens la trepitgen. Amb els peus poden espantar peixos i papallones o crear ones d'aigua. 
 

Què fer a Barcelona amb nens: activitats permanents

Si el que busques és un sol pla per fer a Barcelona amb nens, et proposem alternatives que tampoc fallen mai. La ciutat de Barcelona ofereix moltes opcions per passar moments divertits, culturals i educatius amb els més petits. 

 • Aquàrium de Barcelona. Els amants de la vida submarina no es poden perdre l'Aquàrium de Barcelona. Allà es poden veure 66 aquaris on conviuen onze mil exemplars de més de 450 espècies diferents. El més gran i espectacular és l’Oceanari, atravessat per un túnel transparent de més de 80 metres de longitud a través del qual es poden veure passar taurons, rajades, morenes i d’altres. Al final del recorregut, un submarí a mode de joc i altres insta·lacions lúdiques fan les delícies dels més petits.
 • Zoo de Barcelona. Pels nens que tenen curiositat per  veure animals com girafes, hipopòtams o gaseles... el Zoo de Barcelona és una bona opció. S'hi poden veure al voltant de 2.000 animals de més de 300 espècies i 1.300 plantes de prop de 320 espècies botàniques. Consulteu les activitats familiars que s'hi organitzen, que són molt interessants. S'hi pot passar el dia complert (hi ha zona de picnic i restaurants) i, en acabar, si encara queden energies, es pot donar un volt pel parc de la Ciutadella. 
 • Tibidabo. El mític parc d'atraccions de la ciutat de Barcelona, situat a la serra de Collserola, continúa sent una opció de diversió pels més petits. S'hi pot passar un dia gaudint de les atraccions, algunes d'elles emblemàtiques. Per arribar-hi es pot comprar l'entrada que inclou la Cuca de Llum (el nou funicular del Tibidabo), donat que aquest viatge  també és una experiència divertida pels petits. 

Què fer a Barcelona amb nens: museus familiars 

Abanda dels museus que ja hem nomenat, aquestes altres opcions de museus a Barcelona també són molt adients per visitar en familia:

 • Museu de les il·lusions i Big Fun. El museu Big Fun, al centre de Barcelona, és un espai màgic on els nens s'ho passen genial descobrint habitacions decorades amb dolços, altres on sembles molt petits en relació amb l'espai o molt grans, on poden veure una habitació que desafía la física perquè està del revés o endinsar-se en un laberint a l'estil Alicia al país de les meravelles. El museu de les il·lusions (es pot comprar l'entrada junt amb la del Big Fun) és un espai amb pintures en 3D que fan que al col·locar-te davant d'elles semblin cobrar vida. Les han pintat els millors artistes de Barcelona i donen molt de joc per fer fotos molt i molt curioses, sent endrepat per un dinosaure, compartint lavabo amb grans personalitats o caient d'un precipici. 
 • Museu marítim. Dedicat a la conservació i difusió de la cultura i el patrimoni cultural marítim de Catalunya, aquest museu ofereix una programació variada d’activitats infantils a realitzar individualment, en família o en grup, destinades a motivar l’aprenentatge i despertar la curiositat per la cultura marítima. Acostumen a ser molt divertides i els nens les gaudeixen.
 • Museu del Disseny: Aplega més de 70.000 objectes d’arts decoratives i aplicades, des del segle IV a.C. fins a creacions recents. Destaca per la seva diversitat patrimonial en mobiliari, teixits, ceràmica, vidre, disseny gràfic, de producte, de moda i arts d’autor dels segles XX i XXI. Ubicat al Disseny Hub Barcelona, obre de dimarts a diumenge i l'entrada general costa 6 euros.
 • Museu de la Música: Ofereix un recorregut per la història de la música i l'evolució dels instruments musicals amb prop de 200 peces exposades. Organitza concerts amb instruments històrics, ubicat a l’Auditori. Obre diversos dies amb horaris variats i l'entrada general és de 6 euros, sent gratuïta per als menors de 16 anys.
 • Museu Marítim: Ideal per descobrir la història marítima a través de col·leccions de models de vaixells, instruments nàutics, pintura marítima i cartografia. Ubicat a l’avinguda de les Drassanes, obre cada dia amb entrada a 10 euros.
 • Museu Egipci de Barcelona: Mostra més de 1.100 peces de temàtica faraònica, distribuïdes en tres sales, incloent exposicions permanents i temporals. Situat al carrer de València, té un horari variat i l'entrada general costa 12 euros.
 • Museu de Ciències Naturals: Proposa un recorregut pel 'Planeta Vida', des de la biografia de la Terra fins a qüestions d’actualitat i la ciència del dia a dia. Ubicat al Parc del Fòrum, obre de dimarts a diumenge amb entrada a 6 euros.
 • Moco Museum: Especialitzat en art modern, contemporani i de carrer, exhibeix obres de Banksy, Kaws, Damien Hirst, entre altres. Ubicat al palau Cervelló, obre tots els dies i l'entrada per als adults comença des de 14,50 euros, sent gratuïta per a menors de 10 anys.

Què veure amb nens a Barcelona

Els nens també els agrada fer turisme, però els hem de trobar experiències que els motivin. Aquestes són algunes de les visites turístiques que més els captiven.

 • Casa Batlló. La casa Batlló per dintre és preciosa. L'experiència inmersiva que proposen amb recreacions en 3D de l'espai i explicacions històriques atrapa als nens i els a comprendre les singularitats dels detalls arquitectònics d'aquest espai. 
 • Font màgica de Montjuïc. Si està disponible l'espectacle musical de la font màgica de Montjuïc no hi deixeu de portar els vostres fills. L'espectacle de música, aigua i llums resulta màgic per a ells. 
 • Parc Güell. El Parc Güell és una de les meravelles arquitectòniques més reconegudes de Gaudí. Els nens ressonen molt bé amb l'estètica de Gaudí i l'espai resulta ideal per passar un dia passejant i descobrint els secrets de la seva arquitectura. 

On menjar a Barcelona amb nens

Si no saps on menjar a Barcelona amb nens, tingues en compte les recomanacions de La Gourmeteria a Elnacional.cat: 

 • Sopa Barcelona. El restaurant vegà Sopa Barcelona elabora plats saborosos i saludables amb aliments ecològics i de proximitat. Disposen d'un espai molt ampli i gaudeix d'una terrassa en una superilla amb un parc infantil al davant mateix.
 • Cantina Lab Can Batlló. Tenen una terrassa amb un espai exterior ampli molt gran i protegit per parets. Es tracta, doncs, d'un espai segur on les criatures poden jugar sense sentir-se amenaçades.
 • Comunitat 33. Està ubicat al districte de les Corts de Barcelona. Tots els dissabtes, a la zona lúdica, els nens poden asseure’s en còmodes coixins per terra, gaudir de les animacions, llegir un magazín infantil, jugar a passatemps, dibuixar, veure una pel·lícula a la televisió o simplement descansar.
 • Family Room Cafè. Ofereixen  un espai on els més petits poden entretenir-se i gaudir d'un berenar, jugant amb casetes, pissarres i llegint contes.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!