Triar un nom pot ser una feina complicada per la seva gran varietat. Hi ha molts noms de nena catalans que ens captiven i, molts cops, ens n'agraden més d'un. Per intentar ajudar-te una mica, avui et portem un nom original que s'ha colat entre els més populars i s'ha convertit en una de les eleccions preferides entre les famílies catalanes. Segur que t'agrada!

🔍 Descobreix els orígens del teu cognom amb aquest truc: encara no saps d'on venen els teus avantpassats?
 

👉🏼 Els noms de nen i nena catalans que has d'evitar
 

El bonic nom que ho està petant a Catalunya

Aquest nom, tot i no ser gaire típic ni tradicional, ha aconseguit colar-se a la llista dels noms més freqüents entre les nenes acabades de néixer de Catalunya feta per l'Institut d'Estadística de Catalunya. Aquesta tendència no reflecteix només un canvi en les preferències dels pares, sinó també un reconeixement de l'atractiu del nom. La seva pronunciació senzilla i la seva pronunciació internacional el fan ideal per a aquesta societat cada cop més globalitzada.

Estem parlant de Gala, que en llatí significa “la que és de la Gàl·lia” (antiga França). Aquest nom ha captat l'atenció de molts, destacant-se com una opció elegant, amb un ric rerefons cultural i una creixent popularitat.

Això sí, cal dir que el nom de Gala no és nou. De fet, com dèiem, té una gran cultura darrere. Una de les figures més influents que ha portat aquest nom és Gala Dalí, la musa i esposa del famós pintor surrealista català Salvador Dalí. Nascuda com a Elena Ivanovna Diakonova, Gala va ser una inspiració constant per a Dalí i una figura clau al món de l'art surrealista. A més a més, el nom també va ser portat per la princesa i emperadriu romana Gala Placidia.

Si estàs buscant un nom per a la teva filla que combini història, art, bellesa i un toc de singularitat, Gala és, sens dubte, una opció que has de considerar. Com t'hem dit, aquest nom ja està tenint molt èxit a Catalunya, així que ja són molts els pares que s'han adonat de la seva bellesa! 

Altres noms que agraden a Catalunya

En aquesta llista de noms de nena catalans, hi trobem altres noms molt típics i altres de no tant. Per exemple, hi trobem “Júlia”, un nom que, al llarg dels anys, s'ha mantingut dins dels noms més utilitzats a Catalunya. Altres noms maquíssims són "Ona", "Martina", "Mia" o "Lucía", que també es troben en el top de la llista l'any 2022 —l'últim any amb dades disponibles—. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!