A la vora del Rin, Colònia és una capital cultural i ciutat universitària amb més de 2.000 anys d'història. En l'època romana, Colònia estava a càrrec d'una província, i els seus vestigis a les esglésies romàniques medievals i el Museu Romanogermànic.

Per si no fos prou atractiu, Colònia és la ciutat amb més pubs per persona a Alemanya. Afegeix a la barreja de barris que valen la pena, un nou districte dinàmic al costat del riu i una famosa catedral i segur que sortiràs satisfet de la teva visita.

Catedral de Colònia

La catedral de Colònia acull el reliquiari dels Reis Mags des de 1164 i a mitjan segle XIII es va començar a treballar en un nou temple gòtic sobre llosa que havia ocupat el seu lloc anteriorment.

Ara, reconeguda per la UNESCO, la catedral de Colònia és el monument més visitat d'Alemanya (en gran part pel santuari daurat dels Reis Mags) i les seves torres del segle XIX continuen sent les segones estructures més altes de la ciutat.

Nucli antic de Colònia

Mentre passeges de plaça en plaça al centre històric de la ciutat, val la pena recordar que tres quartes parts de Colònia van ser destruïdes en la guerra. I, tanmateix, l'atmosfera del vell món encara brilla en carrers i places com Heumarkt i Altermarkt.

Busca l'Heinzelmännchenbrunnen, una font de 1899. Coneixeràs els famosos gnoms de Colònia que feien tot el treball de la ciutat a la nit perquè els ciutadans poguessin relaxar-se (fins que els gnoms van ser insultats i van abandonar la ciutat per sempre).

Església Gross Sant Martí

Aquest meravellós monument renà va ser assolit per les bombes en la guerra i la reconstrucció va donar l'oportunitat d'estudiar els seus embasaments, que es remunten a l'època romana.

Sota del presbiteri, ara es poden veure on les parets de l'església es fusionen a la perfecció amb les d'un magatzem romà.

Pont Hohenzollern

El pont d'arc escalonat al costat de la catedral data de principis del segle XX i, quan es va reconstruir després de la guerra, es va restringir només al trànsit ferroviari i per als vianants.

Creua'l per contemplar el Rin, un dels grans rius d'Europa, cap a la torre de l'església Gross Sant Marti i les torres de la catedral de Colònia just davant.

Museu Romanogermànic

En la guerra es va descobrir una vil·la romana al costat de la catedral quan s'estava construint un refugi antibombes.

Va ser excavat per complet més tard, i en lloc d'intentar moure la peça central, el bonic mosaic de Dionisi, es va construir un museu complet al voltant del lloc en la dècada de 1970.

El museu també mostra tots els artefactes trobats al voltant de Colònia des de l'època de Colònia Claudia Ara Agrippinensium, que va ser la capital de la província de Germània Inferior.

Museu Romà Germánico / Raimond Spekking
Museu Romanogermànic / Raimond Spekking

Museu de la Fragància

A un pas del Rathaus hi ha un museu sobre perfums a les mateixes sales on es va inventar l'Aigua de Colònia al segle XVIII.

És la fàbrica de perfums intacta més antiga del món, pertanyent al perfumista d'origen italià Farina, l'invent del qual va causar sensació en el període rococó i va millorar la reputació de la ciutat.

Només es pot accedir en una visita guiada de 45 minuts, durant la qual entraràs a les voltes on veuràs un barril de cedre de 300 anys i un alambí de coure i equips de laboratori que són rèpliques fidels dels quals va utilitzar Farina.

Museu Ludwig

El Museu Ludwig, que exhibeix art posterior a 1900, es va instal·lar en la dècada de 1980 en el modern complex construït a prop de la catedral.

Entre els molts Picasso i l'extensa col·lecció de peces de l'avantguarda russa, hi ha exemples icònics del Pop Art de Warhol i de Lichtenstein.

Museu Wallraf-Richartz

El Museo Wallraf-Richartz va néixer el 1824 i algunes de les seves millors peces gòtiques van ser pintades per Stefan Lochner, l'artista del segle XV resident a Colònia que va contribuir amb el retaule de Dombild a la catedral.

Fer atenció al Judici Final, la Verge del Roserar i el Tríptic amb la Verge al Jardí del Paradís valen molt la pena.

A més, aquest museu ofereix art de Durero, El Bosco, Rubens, van Dyck, Rembrandt i Degas, entre d'altres.

Museu Imhoff-Schokoladen

Gestionat en col·laboració amb la marca de xocolata Lindt, l'Imhoff-Schokoladenmuseum és una de les principals atraccions del món en el seu camp.

Allà trobaràs mostres sobre els orígens de la xocolata, com es conrea el cacau i com es fa la xocolata davant dels teus ulls. Hi ha una font de xocolata de tres metres d'altura, en la qual el teu guia submergirà galetes en la xocolata líquida perquè les tastis.

Passeig amb vaixell pel Rin

A la vora esquerra del Rin, en el pont Hohenzollern, hi ha embarcadors on pots pujar a un vaixell per realitzar un creuer pel famós riu.

Hi ha tres companyies que ofereixen recorreguts panoràmics per la ciutat, però si reserves amb l'oficina de turisme, pagaràs un preu i després podràs triar la companyia amb la qual vulguis viatjar.

La ruta que pren la majoria de la gent és cap al sud fins a l'antiga comunitat pesquera de Rodenkirchen en un creuer d'una hora que passa al costat de la catedral, el nucli antic, el nou districte de Rheinauhaufen i sota d'un total de quatre ponts, cadascú amb les seves curiositats.