S'acosta Nadal i amb ell arriben les ganes d'escoltar cançons nadalenques. Però l'assortit és cada vegada més extens, tenim les nadales de tota la vida i cada cop més cançons modernes que van agafant terreny a dins de les nostres llistes de reproducció. A ElNacional.cat, hem fet un recull de les millors cançons de Nadal en català, tant les noves com les antigues, perquè no paris d'escoltar música nadalenca fins que vulguis.

Cançons de Nadal Tradicionals en Català

Si ets d'aquelles persones que els agraden les cançons de Nadal de tota la vida estàs en el lloc indicat. A ElNacional.cat hem fet un recull de les millors nadales catalanes, d'aquelles que ja cantàvem amb els nostres avis i àvies.

El Noi de la Mare

Una de les nadales que possiblement més han sonat al llarg del temps. Tendra i delicada, a tots els infants agrada, però als més petits, tot i que no l'entenguin gaire, ben segur que els ajuda a agafar el son.

El Dimoni Escuat

Una de les cançons més emblemàtiques d'Els Pastorets que qui més qui menys, tots l'hem tingut uns dies al cap després d'escoltar-la. Sens dubte, aquesta nadala tradicional catalana agrada tant a grans com a petits pel seu llenguatge senzill i divertit.

A Betlem me'n vull anar

Però si hi ha alguna cançó tradicional catalana animada és la que tots hem cantat a l'escola quan érem petits, A Betlem me'n vull anar. Una nadala que a més, farà passar una molt bona estona als petits aprenent i imitant als típics animals de granja de Catalunya.

🎼 Les 27 nadales catalanes tradicionals per cantar en família
 

Cançons de Nadal Modernes en Català

Quan somrius - Josep Thió

Una canço moderna, però que ja és un clàssic a pràcticament totes les cases durant l'època de Nadal. "Quan somrius" de Josep Thió, popularment coneguda com a "És Nadal al meu cor", és una de les cançons en català més escoltada durant aquestes dates. No són pocs els artistes que l'han versionada i no tant pel seu èxit, com pel missatge d'amor i retrobament que ens deixa.

M'agrada el Nadal - Dàmaris Gelabert

Tots els que tenen petits a casa coneixen a la Dàmaris Gelabert, però en aquestes dates, la cançó de "M'agrada el Nadal" és una de les més sol·licitades pels infants. Aquesta nadala del 2011 feta per la cantant catalana, descobreix als més petits el món del Nadal, el Tió i els Reis Mags.

Cançó de Nadal - Antoni Tolmos

"Cançó de Nadal" d'Antonio Tolmos ha guanyat moltíssima popularitat des que es va estrenar l'any 2011. El pianista i compositor català va crear aquest tema per petició de l'escola musical L'Intèrpret i ha resultat ser un dels èxits més sonats els últims nadals a Catalunya.

🎵 11 nadales modernes en català per gaudir d'aquest Nadal 2023
 

No tens prou cançons de Nadal?

No et preocupis que també hem preparat un recull de cançons de Nadal de fora de Catalunya per si vols que la teva llista de reproudcció d'aquestes festes no pari de sonar. 

🎶 7 cançons de Nadal modernes perquè l'esperit nadalenc s'apoderi de tu