La temporada de Nadal 2023 ja és aquí, i això implica que les cançons nadalenques ja ens comencen a perseguir i a entrar als nostres caps. Arriba un punt en el qual tots acabarem farts d'escoltar-les, però hem d'aprofitar ara que l'esperit nadalenc tot just està creixent per a descobrir cançons de Nadal modernes! En aquest article te'n deixem unes quantes, esperem que les gaudeixis.

🎄 Cançons de Nadal en català: la millor banda sonora per passar les festes
 

🎶 Les 27 nadales catalanes tradicionals per cantar en família: també les pots escoltar!
 

Cançons de Nadal modernes 2023

Tots coneixem les típiques cançons de Nadal de tota la vida, ja siguin les típiques nadales com "Ara ve Nadal", "Quan somrius" o la mítica "All I Want for Christmas Is You" de Mariah Carey, que s'ha convertit en la cançó de Nadal per excel·lència arreu del món. Però en els últims anys, artistes coneguts també han fet moltes joies musicals, aquí te'n deixem algunes.

Santa Tell Me - Ariana Grande

L'estrella pop internacional, Ariana Grande, ens submergeix en l'esperit nadalenc amb la cançó Santa Tell Me, "hit" que va estrenar el 2014. Amb un toc de R&B, una melodia que s'enganxa i la distintiva veu d'Ariana Grande, aquesta cançó que explora les alegries i desafiaments de l'amor durant la temporada nadalenca.

 

Snowman - Sia

Snowman, de la cantant australiana Sia, va sortir el 2017 i s'ha tornat en una de les cançons de Nadal modernes més conegudes. De fet, forma part del seu àlbum Everyday is Christmas, on podràs trobar més cançons d'aquesta època. Es tracta d'una balada romàntica que parla de l'amor d'hivern, la lletra és molt bonica! 

 

Merry Christmas - Ed Sheeran i Elthon John

Aquesta cançó de Nadal es va llençar el 3 de desembre de 2021. És una cançó que porta molt bon rotllo i que engloba molt bé l'esperit nadalenc, parlant de reunir-se amb els seus éssers estimats i celebrant els bons moments, però sense oblidar les complicacions i dolor que l'any pot haver portat. 

 

Christmas Tree Farm - Taylor Swift 

La famosa cantant estatunidenca, Taylor Swift, s'inspira en la seva joventut i les seves vacances de Nadal per a compondre la cançó "Christmas Tree Farm". Aquesta cançó alegre i animada va ser llençada el 2019 i encara s'escolta molt. 

 

Mistletoe - Justin Bieber

"Mistletoe" de Justin Bieber va estrenar-se ja fa 12 anys, quan el cantant encara era molt jovenet. Aquesta cançó festiva també parla de l'amor, especialment parla de la tradició de fer un petó a sota del vesc, que en anglès es tradueix com a "Mistletoe", el títol de la nadala. 

 

Christmas Lights - Coldplay

La banda britànica Coldplay va llançar "Christmas Lights" l'any 2011, ara fa 13 anys. Aquesta cançó de Nadal, tot i no mantenir els tons alegres característics de les cançons d'aquesta època, és preciosa. Ens parla de malenconia, desamor i esperança. Amb el seu característic so indie-rock, Coldplay aconsegueix crear una cançó que ens bolca completament a l'esperit nadalenc. 

 

Have Yourself A Merry Little Christmas - Sam Smith

"Have Yourself a Merry Little Christmas" és una cançó originalment composta per Hugh Martin i Ralph Blane, i cantada per Judy Garland. L'original es va estrenar el 1944, així que no és precisament nova... però el cantant Sam Smith n'ha fet una versió amb la seva veu que és un mix perfecte de modernitat i tradició