Aquest mes de juny mirarem cap al cel en un calendari lunar que ens portarà més d'una sorpresa que no per esperada es gaudeix menys. A començaments de mes admirarem la bellesa de la superlluna plena, anomenada de maduixa, un espectacle natural que iniciarà un juny que mira cap a la llum. Arribarà el dia més llarg de l'any i la nit més curta durant aquest mes.

El solstici començarà a l'estiu que coincidirà amb la lluna nova. Els rituals propis d'aquest dia a prop del mar o de l'aigua tindran la visió de les estrelles que brillaran amb més força davant d'una lluna que en cedirà el protagonisme. Pren nota del calendari lunar d'aquest mes de juny del 2023 per no perdre't res de res.

📆 Calendari Lunar 2023 en PDF: quan hi ha lluna plena, eclipsis i pluges d'estrelles

Les diferents fases de la lluna segons el calendari lunar de juny 2023

Aquest mes de juny la lluna passarà per les diferents fases amb una sorpresa afegida, tindrem una superlluna que donarà la benvinguda al mes. Segons l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) aquestes serà el calendari lunar per a aquest juny 2023:

  • 4 de juny del 2023: Lluna plena (a partir de les 05:42 hores, sota el signe de Sagitari). 

  • 10 de juny de 2023: Quart minvant (a partir de les 21:231 hores, sota el signe de Peixos). 

  • 18 de juny del 2023: Lluna nova (a partir de les 06:37 hores, sota el signe de Bessons).

  • 26 de juny de 2023: Quart creixent (a partir de les 09:50 hores, sota el signe de Balança).

Lluna plena de juny 2023, coneguda com la Superlluna de maduixa i solstici d'estiu

La superlluna de maduixa ens permetrà veure aquest astre més a prop de la terra del que seria habitual. Veurem una lluna que rep el nom d'un dels cultius de l'època. La maduixa arriba a la seva màxima esplendor el diumenge 4 de juny. Podrem veure la lluna més gran, totalment il·luminada i amb un bonic color rosa (tot i que no sempre es veu d'aquest color).

Una pluja d’estrelles serà visible l’11 de juny. Assistirem a un espectacle natural que impressiona, els ariètids. Es podran veure a simple vista fins a 60 estels fugaços per hora.

El solstici d'estiu és l'altre moment del mes de juny on iniciarem un nou cicle. Puntual a la cita, el 21 de juny viurem el dia més llarg de l'any, és quan es rep més sol que mai. És l’hora de preparar-nos per a l'entrada a una nova estació plena de llum.

Continuem mirant al cel per veure com la lluna posa amb aquests planetes al llarg del mes de juny. Saturn serà el primer el dia 9 i després, arribarà Júpiter el 14, amb Mercuri estarà el 16 i amb Venus i Mart el 22.

Aquestes són les principals dates amb la lluna i els astres de protagonistes aquest mes de juny de 2023, anota’ls a l’agenda i no te’n perdis cap.