Portar un ambientador penjat del retrovisor del cotxe ve sent habitual des de sempre. Segurament els teus pares o els teus avis ja els portaven quan eres petit. Un ambientador amb publicitat del mecànic, un en forma de pi, una ampolleta amb aroma... I és molt possible que el portis tu en l'actualitat.

Però atenció, perquè si el portes, hi ha una cosa que has de saber. Si et trobes amb l'autoritat de torn i aquesta s'ha aixecat amb el peu esquerre, et pots emportar una multa de fins a 200 euros. Aquesta és la quantitat amb què poden multar-te per portar un ambientador o qualsevol altre símbol o objecte. No tant pel que portis sino perquè pot afectar la visibilitat.

Portar un ambientador (o un altre objecte) al retrovisor, pot ser motiu de multa

Aquesta multa no ve especificada clarament en les normes de la Direcció General de Trànsit (DGT). És tot molt interpretatiu. Segons l'article 19.1 del Codi de Circulació, "la superfície vidrada del vehicle ha de permetre al conductor una visibilitat total i sense interferències de làmines o adhesius". I això inclou els ambientadors.

Atès que aquesta normativa és bastant interpretativa, dependrà del criteri de l'agent que et pari. Però en qualsevol cas, pot ser motiu de multa. De fet, seguint aquesta premissa, portar el parabrisa brut també pot ser motiu de multa. Com dèiem, en última instància la sanció dependrà de com tingui el dia l'agent de torn.

Sigui com sigui, tingues en compte aquesta norma abans de posar-te al volant. Perquè, recorda, que no pots al·legar que no ho sabies. Aquí no hi ha excuses. Desconèixer una norma no eximeix de complir-la. I els conductors tenen la responsabilitat de conèixer totes les normes, encara que siguin una mica ambigües. Així les coses, potser et convé triar un nou acomodament per al teu ambientador.