Xavi Hernández viu i treballa a Doha, al Qatar, però viu la realitat política de casa seva com si estigués a Catalunya. L'exfutbolista del Barça, ara entrenador de l'Al-Sadd, ha comentat l'actualitat política i blaugrana en una entrevista del diari Ara.

Sobre la sentència de l'1-O ha dit que "espero el pitjor. Pel que m’expliquen amics que tinc a la política, a ERC, espero una sentència forta". Una sensació dura i més per als presos: "És molt trist. Tenen família i fills. És molt trist i molt injust, sobretot el cas dels Jordis. No té nom".

"Si volen un objectiu, ha de ser comú. Però aquí se m’escapen moltes coses. Soc bastant apolític, tot i que intento ser just. I observo molta injustícia a Espanya. M’afecta molt", afegeix sobre la situació política catalana. Xavi també afirma que "no visc en un país democràtic, però crec que el sistema d’aquí funciona millor que el d’allà", i assegura que "lamentablement veig que Espanya no funciona de la millor manera".

Xavi Hernández Al Sadd EFE

EFE

Del posicionament públic dels esportistes i els futbolistes també ho té clar: "Jo ho he fet a favor del dret a decidir. En un estat democràtic com se suposa que és Espanya, la gent té dret a decidir. Per què no deixen fer-ho? I no dic si soc independentista o no. El que dic és que és una injustícia que hi hagi presos polítics".

El Barça ha de dominar més el joc

Però també ha comentat l'actualitat del Barça, ha parlat de paciència amb Ansu Fati i del joc de l'equip: "Guanyar-ho tot és conseqüència de jugar bé. Hem guanyat cinc Champions dominant el joc. Ens ho diu la història". A més, també ha parlat del futur presidencial de l'entitat culer i ha confirmat que té una "relació directa" amb Víctor Font.