Un dels errors més greus que Xavi Hernández ha comès durant la seva etapa com a entrenador del Barça és, sense cap dubte, rebutjar el fitxatge de Dani Olmo. Pocs mesos després de la seva tornada al club, va estar sobre la taula la possibilitat de firmar al crac del RB Leipzig, a causa que consideraven que era urgent reforçar la parcel·la ofensiva. I ràpidament van començar els contactes amb el jugador i amb el seu equip, arribant a un acord.

L'internacional espanyol es va mostrar encantat de poder complir el somni de la seva infantesa, que era el de jugar en el Camp Nou. Una cosa que mai no va poder arribar a fer, a causa que va abandonar La Masía quan va complir els 16 anys, per traslladar-se al Dinamo de Zagreb, on considerava que tindria més possibilitats d'arribar al primer equip. I el temps li ha donat la raó, encara que no pot ocultar que troba molt a faltar residir a Espanya.

Dani Olmo Leipzig / Foto: Europa Press - Jan Woitas
Dani Olmo/ Foto: Europa Press

Per això estava tan il·lusionat després de rebre la trucada de Joan Laporta i de Mateu Alemany, i va posar totes les facilitats possibles. Va acceptar un salari moderat, i va prometre fer tot el que fos necessari per aconseguir que en el Red Bull Arena li obrissin les portes a meitat de curs. Però per a això era necessari fer una inversió que superés els 65 milions d'euros. No obstant això, tot va quedar paralitzat en l'últim instant.

La culpa la va tenir Xavi, que va acabar reculant, i va vetar el fitxatge d'Olmo. Va deixar molt clares les seves preferències a la directiva, i va sol·licitar que s'oblidessin de l'atacant de 24 anys per portar Ferran Torres, que estava convençut que podria mostrar un nivell molt més interessant. A més, era una mica més jove, i també més barat, de manera que va ser l'elegit per apuntalar la parcel·la ofensiva del Barça. I la resta de la història la coneixem tots.

L'ex del València i del Manchester City ha estat un complet fracàs, i ha esgotat la paciència de tots. Per això, és en la llista de prescindibles, i esperen poder recuperar una part dels diners que va costar portar-lo.

Xavi rectifica i aprova l'aterratge d'Olmo

Xavi és el primer que reconeix que es va equivocar, i que ara ja no veuria amb mals ulls l'aterratge d'Olmo. Així que ha donat permís a Laporta i a Alemany perquè intentin trobar un nou equip per a Torres, i d'aquesta manera finançar la contractació de Dani.

I pot arribar a un preu més reduït del que sol·licitaven fa un any, a causa que només té contracte fins a 2024.