La setmana passada la Lliga va donar un respir, després de l'aturada de seleccions que es va fer per disputar els primers partits de classificació per a la pròxima Eurocopa, en el cas de les seleccions europees, clar. La Roja era una d'elles i hi havia molta expectació per veure quina anava a ser la primera convocatòria de Luis de la Fuente.

El tècnic de La Rioja va fer una llista previsible, encara que no eximeix de polèmica, però això sempre passa, mai no plou a gust de tots. Espanya va disputar dos partits, en els quals Espanya va guanyar Noruega amb un resultat enganyós, i va patir una dolorosa i inesperada derrota davant d'Escòcia. Però el que més va preocupar la RFEF, va ser el comportament d'un dels integrants de la selecció.

Luis de la Fuente Europa Press
Luis de la Fuente dirigint un partit de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

Dard de Luis de la Fuente

Estem parlant de Gavi. Durant la concentració, a la roda de premsa prèvia al partit davant d'Escòcia, el seleccionador de la Roja, no va dubtar a enviar un dard al futbolista del FC Barcelona: "anirà adquirint més maduresa, la qual cosa li permetrà controlar aquests comportaments que potser no són beneficiosos per a ell ni per a l'equip", va afirmar de la Fuente.

Tots sabem com juga Gavi, és un jugador impulsiu, amb nervi i amb energia, la qual cosa de vegades pot jugar-li una mala passada. Els comentaris de l'entrenador nacional venen després de la polèmica en la qual es van veure embolicats Dani Ceballos i el futbolista del Barça, durant l'últim Clàssic de lliga.

Gavi Barça Madrid EFE
Pablo Gavi celebrant un gol del Barça en el Clàssic / Foto: EFE

Referent a això, ambdós protagonistes van parlar durant la concentració per resoldre les seves picabaralles. Malgrat el dard de De la Fuente a Gavi, després no va dubtar a lloar el centrecampista per suavitzar la tensió: "És un jugador fantàstic, està en procés de maduresa i creixement, i encara no hem vist ni de bon tros tot del que serà capaç en el futur", va dir, i va afegir "dona'm un Gavi i treu-me un altre tipus de futbolistes".

Enuig de la RFEF

Però el cas Gavi ha anat molt més enllà de l'esportiu. El cert és que existeix certa molèstia amb l'actitud i el comportament del jugador de 18 anys. Segons ha informat Relevo, hi ha hagut diversos actes del futbolista de Los Palacios que no ha agradat a la federació.

Pablo Gavi trist enfadat FC Barcelona / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Pablo Gavi desesperat durant un partit / Foto: EFE - Alejandro García

L'esmentat mitjà ha explicat que el centrecampista blaugrana es va negar a presentar-se a un acte d'autògrafs a Màlaga, on havien d'anar diversos futbolistes, entre els quals ell es trobava. L'actitud de Gavi va molestar molt els futbolistes i va generar tensió entre els jugadors.

Gavi va al·legar tenir mal de cap, però finalment la federació va obligar el jugador a assistir a l'esdeveniment, on es va quedar ell sol firmant autògrafs per als fans. Fins i tot, segons apunten alguns mitjans, el capità Álvaro Morata va haver d'intervenir i parlar amb el protagonista.