El projecte de Luis de la Fuente al comandament de la selecció espanyola necessitarà temps. L'entrenador té la comesa de configurar un nou nucli dur que lideri la Roja, un treball complex, i més en un equip que té molt pocs dies per treballar col·lectivament. Ja contra Noruega, en el primer partit classificatori per a l'Eurocopa d'Alemanya 2024, Espanya va deixar dubtes, malgrat el 3-0 final. I les males sensacions s'han confirmat aquest dimarts, en la derrota de la Roja contra una Escòcia molt més rodada i conjuntada. Els locals s'han imposat per 2-0, gràcies a dos gols de McTominay en l'inici d'ambdues parts.

Ja sigui perquè no va quedar massa content o perquè volia veure en acció el màxim nombre de jugadors, Luis de la Fuente ha presentat un onze revolucionari. El tècnic de La Rioja ha introduït 8 canvis respecte al partit contra Noruega, amb només Kepa, Mikel Merino i Rodri com a repetidors. De la Fuente ha canviat tota la defensa, amb Pedro Porro i Gayá en els laterals i David García i Íñigo Martínez en l'eix. I a dalt, el tècnic ha apostat per Yéremi Pino i Oyarzabal per les bandes, amb Dani Ceballos de mitjapunta i Joselu a la punta de l'atac. I el cert és que l'experiment no ha sortit bé.

Escòcia Espanya Europa Press
Els jugadors d'Escòcia, celebrant el primer gol contra Espanya / Foto: Europa Press

Escòcia, millor que Espanya

El primer assenyalat ha estat Pedro Porro, que ha completat una primera part per oblidar. El lateral del Tottenham ja ha començat malament, ja que als 5 minuts ha relliscat a prop de la línia de fons, una pèrdua fatídica, ja que ha acabat amb l'1-0, de McTominay, després d'un centre ras de Robertson. I en el minut 14 ha pogut arribar el segon, en un tret des de la frontal de Christie que ha sortit fora per molt poc. Espanya s'ha tret l'ensurt de sobre en una jugada aïllada, una rematada de 9 pura de Joselu que s'ha estavellat al travesser (23), però la primera part ha estat d'Escòcia. En el minut 38, McGinn ha enviat el llançament d'un córner al travesser, i just abans del descans, després d'una altra pèrdua de Pedro Porro, Dykes ha pogut fer el 2-0, en una llarga carrera en la qual David García no l'ha pogut caçar i que ha acabat amb un tret massa alt.

En el descans, i després de les males sensacions, Luis de la Fuente ha realitzat dos canvis, ja que ha deixat a la banqueta els dos jugadors que pitjor han estat en la primera part. El primer, Pedro Porro, massa nerviós, possiblement afectat per la seva errada en l'1-0. El segon, Oyarzabal, que ha estat incapaç de participar en el joc.

Luis de la Fuente Europa Press
Luis de la Fuente, donant instruccions als seus jugadors / Foto: Europa Press

Dani Carvajal no millora Pedro Porro

El tercer jugador que ha tingut una nit desafortunada ha estat precisament el substitut de Pedro Porro, Dani Carvajal, que als 6 minuts ha perdut la pilota en el centre del camp. Escòcia ha muntat el contraatac i el madridista ha estat incapaç de recuperar la posició, la qual cosa ha permès que la pilota arribés a McTominay, que de nou ha superat Kepa (51). I, com en la primera part, el gol ha pogut anar seguit d'un altre, ja que només 5 minuts després McGinn ha enviat un llançament de falta al travesser. Espanya ha tingut tota la segona part per buscar la reacció, però més enllà d'una ocasió d'Aspas en una acció embolicada, no ha estat capaç de generar perill.

No tot han estat notes negatives, ja que un dels protegits de Luis de la Fuente, Dani Ceballos, ha estat dels pocs que ha aconseguit destacar, apareixent entre línies i llançant els únics atacs relativament perillosos d'Espanya. Tampoc no ha estat malament Nico Williams, que en la segona part ho ha intentat per la banda dreta, encara que les seves incursions no han acabat en perill. A un altre costat de la moneda s'ha situat Yéremi Pino, que ha jugat els 90 minuts, en els quals ha estat una ombra del que cada jornada brilla amb la samarreta del Vila-real.