El Barça es juga passar a les semifinals de l'Europa League aquest dijous al Camp Nou contra l'Eintracht de Frankfurt. La victòria és obligada per passar de ronda, però els dubtes són presents dins del vestidor culer. I Xavi Hernández ha explicat les claus del partit a la sala de premsa.

Objectiu: semifinals de l'Europa League

"Per mi i tots suposa un pas endavant ficar-nos a semifinals. És un dels objectius de la temporada, no ho era a l'inici, però les circumstàncies ens hi han obligat", ha afirmat l'entrenador de Terrassa. També explica que "veig l'equip molt motivat" i que "seria un gran pas pel grup passar demà".

Sobre el nivell futbolístic, que ha reconegut que no es va demostrar el millor futbol culer ni a Frankfurt ni contra el Llevant, Xavi afegeix que un dels aspectes diferencials seran les pèrdues de pilota. Però també creu, sense dir-ho, que el Barça és favorit perquè "juguem a casa i la gespa estarà molt bé".

Al Barça cal guanyar i jugar bé

Però en el moment en el qual el tècnic català ha estat més contundent és quan ha parlat de ser del Barça i de tota la pressió i exigència que hi ha al darrere: "És el club més difícil del món, tenim l'obligació de guanyar jugant bé". "Es tracta de ser excel·lents en tot allò que fem. Per això, el Barça és el més difícil del món. L'obligació de guanyar jugant bé ho diu la història. És molt complicat", afegeix.

I també ha reiterat en una roda de premsa que "el nostre objectiu és que l'any que ve estiguem a Champions competint amb els d'ahir". I, de moment, el Barça va per bon camí: "Crec que moltes coses hem millorat i estem millorant. Estem en bona dinàmica i no perdem un partit des de fa temps".

Per acabar, i ja parlant de la convocatòria presentada, segueix sense la presència d'Ansu Fati i amb el dubte de Gerard Piqué. Sobre prendre riscos amb el central barceloní, Xavi ha informat que "tot dependrà de les sensacions". Igual que en el cas del jove davanter i del termini que queda per tornar-lo a veure jugar un partit: "És un tema que se senti bé. Avui ha fet unes carreres molt bones, s'ha vist bé en velocitat. Entrena 100% amb nosaltres i ara és una cosa seva. El veig feliç, content, torna a ser futbolista. No ens marquem un termini. Quan digui que està llest, endavant".

 

Imatge principal: Xavi Hernández parlant durant una roda de premsa del Barça / EFE