El Barça no passa de l'empat a un gol contra l'Eintracht de Frankfurt (1-1). Després d'exhibir-se a la Lliga, a l'Europa League s'ha desinflat, però ha aconseguit deixar oberta l'eliminatòria dels quarts de final després d'un partit decebedor. La decisió final serà al Camp Nou.

El VAR salva el Barça

El Barça ha sortit amb cautela i sabent que el rival podria generar-los un gran perill. El fet de ser l'únic quartfinalista viu amb una Copa de la UEFA ha generat un respecte que s'ha notat en l'ambient, que era de nit gran al Waldstadion. Pablo Gavi, Adama Traoré i Eric Garcia han estat les grans novetats, igual que Ronald Araujo, que ha jugat de lateral dret.

Els blaugrana han començat avisant, amb un gran xut al minut 3 d'un actiu Ferran Torres, que Kevin Trapp, el porter del PSG en aquella remuntada històrica culer, ha aturat amb una meravellosa estirada. Però aquesta ocasió clara del Barça ha estat el preludi de la inestabilitat i de l'ofensiva alemanya.

ronald araujo kostic eintracht barca europa league fe

Ronald Araujo evitant una centrada de l'Eintracht de Frankfurt / EFE

Knauff i Sow han generat la por dels culers en els primers 10 minuts. I després han hagut d'aparèixer Gavi i Marc-André Ter Stegen per evitar el gol de l'Eintracht. El partit ha estat frenètic, amb pocs moments de pausa, i amb els dos equips buscant les fogonades al contracop per canviar el resultat del marcador.

Però després d'una gran ocasió clara d'Aubameyang al minut 17, ha arribat el pitjor moment del Barça. Primer, Gerard Piqué s'ha lesionat i ha hagut de deixar pas a Clément Lenglet. I segon, ha arribat un penal de Sergio Busquets abans del minut 40. Per sort, el VAR ha avisat l'àrbitre principal que, un cop revisat a la pantalla, ha determinat que el migcampista català havia tocat la pilota. I després d'aquest últim ensurt, la millor notícia ha estat el descans.

Pique lesion Eintracht Barça EFE

Gerard Piqué marxant lesionat / EFE

Dos golassos i un empat

Però la segona meitat ha començat amb el que ningú s'esperava. Knauff ha caçat una pilota morta a la frontal de l'àrea del Barça després d'un córner i amb una volea imparable ha fet el primer gol del partit. Ter Stegen s'ha estirat però no ha arribat.

I el Barça ha hagut d'activar el mode remuntada. Al principi, ha estat incapaç de superar la tancada defensa rival. Però a base d'insistència i, sobretot dels canvis, ha arribat l'empat. Frenkie de Jong i Ousmane Dembélé han entrat al camp, però ha estat una doble paret entre el neerlandès i Ferran Torres el que ha acabat amb un golàs del valencià al minut 66.

celebracion gol Ferran Torres Eintracht EFE

Ferran Torres celebrant el seu gol contra l'Eintracht de Frankfurt / EFE

I el moment determinant del partit ha estat l'expulsió de Tuta, central de l'Eintracht, per una doble targeta groga a falta de 15 minuts per acabar el partit. El Barça ha passat a tenir les ocasions, també patint alguna vegada amb el contracop de l'Eintracht, però s'ha confirmat l'empat després de la resistència alemanya. El Barça ja s'ha acostumat a empatar en els partits d'anada de Europa League i a exhibir-se a la tornada. La decisió final serà dijous vinent al Camp Nou.

Imatge principal: Els jugadors del Barça durant el partit contra l'Eintracht de Frankfurt / EFE