El Barça ja no és un equip atemorit i sense recursos, per això no perd un partit des de fa tres mesos, però tampoc és regular ni demolidor. Aquesta vegada els culers han complert amb els mínims exigits per acabar guanyant contra un Llevant que ha tingut menys fe. Els blaugrana s'han imposat al Ciutat de València gràcies al gol in extremis de Luuk de Jong (2-3).

Més decepció del Barça

El Barça ha passat de meravellar a sobreviure. I contra el Llevant, tal com va passar contra l'Eintracht de Frankfurt a l'Europa League, s'ha tornat a patir més que a gaudir. Els canvis en l'equip titular culer també han propiciat aquesta situació. L'entrada de Nico González al mig del camp en el lloc de Pedri González ha estat el més destacat, però també la presència de Dani Alves, que no ha tingut el seu millor partit.

Nico Gonzalez Pepelu Levante Barca EFE

Nico González fent una passada / EFE

Precisament, el lateral brasiler ha estat el primer en donar en ensurt als culers després d'una greu errada al primer minut que ha estat a punt d'acabar amb gol del veterà José Luis Morales, el gran animador d'un Llevant que s'ha sentit poderós davant de la seva afició. Però a banda d'un xut molt tímid de Frenkie de Jong, el Barça no ha fet més que patir. Sense Gerard Piqué, lesionat, i sense Pedri, a la banqueta, no hi ha hagut creació de joc. I en atac, a banda dels solitaris intents d'Ousmane Dembélé i d'una ocasió molt clara de Ferran Torres als 21 minuts que no s'ha materialitzat, no hi ha hagut perill culer.

I un Llevant desacomplexat, plantant-li cara al Barça tal com també ho ha fet aquesta temporada al Reial Madrid i a l'Atlètic, ha arribat a creure's que podia somiar en gran i superar el conjunt culer per seguir apropant-se a la salvació. Morales i Roger Martí han estat a punt de fer pujar el primer gol al marcador. Però aleshores han aparegut Marc-André ter Stegen, Eric Garcia i Ronald Araujo per salvar el Barça.

Eric Garcia Roger Marti Barça Levante EFE

Eric Garcia defensant durant el partit entre el Llevant i el Barça / EFE

Tres penals i cinc gols

I si en el primer temps hi ha hagut decepció culer, la segona part ha començat amb més ritme i encara més decepció del Barça. Ferran Torres ha estat a punt de marcar de cap al minut 49, però just després Dani Alves ha comès un rigorós penal. El primer del Barça aquesta temporada a la Lliga. I Morales no ha fallat des dels onze metres. Però això no ha estat tot, i cinc minuts després Eric Garcia ha tocat la pilota amb la mà dins l'àrea i s'ha xiulat el segon penal en contra del Barça. Aquesta vegada, però, ha xutat Roger i Ter Stegen ha encertat.

Entre penal i penal han entrat Pedri i Pablo Gavi, que han aprofitat l'ànim culer després de la intervenció providencial de Ter Stegen per revolucionar el partit. Al minut 59, centrada de Dembélé i gol de l'empat d'un desaparegut Aubameyang fins aquest moment. I quatre minuts després, assistència de Gavi i gol de Pedri per confirmar la remuntada culer. Medalla per a Xavi Hernández pels canvis, que han estat decisius. I primera demostració de fe del Barça.

Pedri celebracion gol Levante EFE

Pedri González celebrant el seu gol contra el Llevant / EFE

Però tot i la remuntada, el partit no ha canviat i el Llevant ha seguit generant perill. I ha estat just després del canvi de Dani Alves, que ha marxat amb molèsties físiques, per Clément Lenglet, que no s'ha tornat a moure el marcador. I tercer penal en contra del Barça per una falta infantil del defensa francès dins l'àrea culer. Aquesta vegada Gonzalo Melero no ha fallat i el Llevant ha tornat a posar les taules al marcador a falta de menys de 10 minuts per al final.

Però aquest Barça no es dona mai per vençut i ha aconseguit una victòria de fe amb un altre gol ple de coratge al minut 92 del recent entrat Luuk de Jong. Els tres punts se'ls emporta el Barça, que es manté a la segona posició de la Lliga Santander, i a més es converteix en l'equip més en forma d'Europa després de certificar el seu 15è partit consecutiu invicte.

Imatge principal: Els jugadors celebrant un dels gols contra el Llevant / EFE