Xavi Hernández ja ha comunicat quins jugadors entren en els seus plans de cara a la pròxima temporada i quins no. Té previst fer una profunda reconstrucció en el Barça, i desfer-se d'aquests futbolistes que no entren en els seus plans, que no són pocs. Perquè considera que ha de ser fonamental tenir una plantilla àmplia, però només amb peces que puguin aportar a l'equip. I deslliurar-se d'aquelles que ocupen espai, i no justifiquen el seu sou.

Un dels primers és Clément Lenglet, que el passat curs va tenir un rol totalment residual, i només va jugar en cas d'extrema necessitat. Molt enrere queden aquells dies en què era titular de manera habitual, i era elogiat per la seva actitud, el seu compromís i el seu regular rendiment. Ara mateix, està molt lluny de poder ser considerat com una garantia, i són incomptables els errors que ha comès en els dos últims anys, que han provocat que la seva pròpia afició demani la seva sortida.

clement lenglet barca cadiz europa press
Clement Lenglet/ Europa Press

Joan Laporta també és partidari de traspassar-lo, sempre que rebin una oferta acceptable. No demanen gaires diners, i es conformarien amb rebre entre 10 i 15 milions d'euros, pràcticament un terç del que va costar en el seu moment, fa ja quatre anys. El problema és que no havien rebut cap proposta en el Camp Nou, perquè l'internacional francès es negava a anar-se'n, i no s'havia posat en contacte amb cap club.

Per forçar la seva venda, Xavi va decidir involucrar-se en l'assumpte, i va parlar personalment amb l'ex del Sevilla i del Nancy. No només li va deixar molt clar que se n'havia d'anar, ja que en el Barça passaria a ser un fix a la grada després de la contractació d'Andreas Christensen, també el va amenaçar de no poder exercitar-se al costat de la resta dels seus companys, i fer una pretemporada a part. També li va advertir que havia de buidar la seva taquilla, i emportar-se les seves pertinences.

Una mostra molt clara del que li espera en cas de quedar-se a l'equip culer, on la seva situació pot tornar-se insostenible. I sembla que aquestes pressionen han tingut efecte.

Lenglet, rumb al Tottenham Hotspur

Perquè Lenglet ha entrat en raó, i ha entès que el millor que pot fer és deixar el Barça, per molt que li faci mal. I es diu que tindria tot acordat amb el seu nou equip, el Tottenham Hotspur, que ha mostrat interès a acollir-lo en qualitat de cedit, amb opció a compra. Antonio Conte creu que serà capaç de recuperar la millor versió del defensa de 27 anys.

Antonio Conte EuropaPress
Antonio Conte/ EuropaPress

Un altre motiu pel qual el gal ha acabat acceptant la seva marxa és perquè es veu amb opcions d'acudir al Mundial de Qatar. Però per a això, necessita tenir continuïtat i ritme competitiu.

Amb Xavi era impossible.