El Barça no ha de fer un pas enrere després de la derrota al Clàssic. El Reial Madrid va aconseguir la remuntada per la falta de contundència i de confiança dels jugadors culers. I Xavi Hernández, tot i que conformista davant de la premsa, sí es va mostrar molt dur amb alguns dels seus futbolistes, als quals va arribar a fer una bronca.

Xavi Hernández sap que el Barça necessita millorar

I és que el Barça va començar molt bé el partit, fent un gol i dominant el ritme. Els jugadors blaugrana es van veure molt implicats i amb moltes ganes de donar un cop de puny sobre la taula. Es buscava la victòria per passar els merengues a la classificació de la Lliga, però no va ser possible. El Barça va anar de més a menys i va acabar veient com el Reial Madrid s'enduia el partit en els últims minuts.

Xavi Hernández Carlo Ancelotti Barça Real Madrid / Foto: EFE
Xavi Hernández queixant-se durant el Clàssic / Foto: EFE

I un dels problemes que Xavi Hernández va assenyalar internament va ser a la línia defensiva. L'entrenador català va posar el focus dels problemes en Ronald Araujo, Andreas Christensen, Iñigo Martínez i Alejandro Balde, els quatre jugadors que formaven la defensa culer. Cap d'ells va estar a un bon nivell i es pot dir que la seva falta d'intensitat va ser un dels factors clau en aquesta dura derrota culer.

Després del partit, Xavi Hernández no va voler assenyalar ningú davant de la premsa i va apuntar que "hem merescut la victòria". A més, l'entrenador català ha assegurat que a nivell de joc han estat "bé" i que "el que havíem plantejat ha sortit a la perfecció". Però aquests petits errors de l'equip, sobretot de la defensa, es va acabar perdent el Clàssic.

Ilkay Gündogan demana més autocrítica

Ara bé, més enllà de les errades de la defensa, qui té molt clar què va passar va ser Ilkay Gündogan. El futbolista alemany, que va ser el golejador culer i ha arribat del Manchester City, el campió anglès i d'Europa, també ha apuntat directament als seus companys.

"Han d'aflorar les emocions quan perds. I quan saps que pots jugar millor i fer-ho millor en certes situacions", va apuntar Gündogan sobre la falta d'actitud dels seus companys. "No vaig venir aquí per perdre aquest tipus de partits o permetre que s'obrin aquest tipus de bretxes", va afegir.

I a partir d'ara el Barça només pot anar a millor. Gündogan sap que ha de ser un líder i Xavi Hernández ha d'exigir més a la defensa i a la resta de l'equip. Encara queda molta temporada i hi ha molt camí per millorar.