Cada vegada sembla més clar que aquesta serà l'última temporada de Carlo Ancelotti a la banqueta del Reial Madrid. L'entrenador italià acaba contracte i des de fa temps té una important oferta de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) perquè assumeixi el càrrec de seleccionador de la canarinha.

Doncs, fa mesos que Florentino Pérez treballa en el substitut d'Ancelotti, un càsting que sembla tenir ja un guanyador. En un primer moment, es va valorar la figura de Raúl González, l'entrenador del Reial Madrid Castella, encara que el nom de l'exdavanter de l'equip blanc va ser descartat en considerar-se que li falta experiència en l'elit, que abans s'hauria de foguejar en alguna banqueta important.

Florentino Perez / Foto: Europa Press
Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Xabi Alonso, la gran sorpresa d'Europa, amb Míchel

En aquest sentit, la pilota va passar a Xabi Alonso, que després d'entrenar a la Reial Societat B va aterrar en un Bayer Leverkusen en caiguda lliure, per a només un any classificar-lo per a Europa i, tot seguit, situar-lo en el lideratge de la Bundesliga, sent, juntament amb Girona, l'equip revelació d'Europa. Com passa a Montilivi, l'equip de l'aspirina no només lidera la classificació d'una gran lliga, sinó que aposta per un futbol ofensiu i espectacular, té un segell d'autor, la qual cosa converteix Xabi Alonso, juntament amb Míchel, en un dels entrenadors cridats a fer el salt a curt termini.

Semblava, doncs, que Xabi Alonso anava a ser el nom triat per Florentino Pérez, ja que el donostiarra compleix tots els requisits que teòricament ha d'aportar per guanyar el cribatge. Amb tot i això, al president del Reial Madrid hi ha un entrenador sense equip que li agrada més que Xabi Alonso, l'elegit per asseure's a la banqueta del nou Santiago Bernabéu. Es tracta de Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane / Foto: Europa Press
Zinedine Zidane, en un partit del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Zidane, l'elegit de Florentino Pérez

Zidane segueix sense entrenador després de la seva sortida del Reial Madrid. Va sonar per al París Saint-Germain, per a la Juventus i per a la selecció de França. El tècnic ja va demostrar en la seva primera etapa en el Reial Madrid que necessita períodes de temps per agafar forces, descansar la ment per tornar a l'estrès del dia a dia de l'elit. Una vegada aconseguit l'objectiu, Zidane no va tenir problemes per tornar amb tot al Reial Madrid i per tornar a guanyar títols.

Aquesta situació no passa desapercebuda per a Florentino Pérez, que mai no ha amagat la seva enorme admiració cap a Zidane. És per això que ara el president del Reial Madrid està intentant convèncer el francès perquè hi hagi una tercera etapa, que no hi ha dos sense tres i que Zidane mai no serà tan estimat i respectat en cap altre club com en el Reial Madrid, la seva casa.