Carlo Ancelotti ja té clar quin serà el seu full de ruta de cara al futur. El més immediat serà seguir sent entrenador del Reial Madrid, ja que ningú contempla que Florentino Pérez el faci fora aquest mateix estiu. Però de cara al 2024 esdevindrà el nou entrenador de la selecció del Brasil.

Carlo Ancelotti, una prioritat per dirigir la selecció del Brasil

L'entrenador italià, de 64 anys, ja fa temps que parla amb la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per valorar el seu futur i sempre amb la possibilitat de convertir-se en el seleccionador nacional. Amb el canvi de rumb de la pentacampiona del món després del Mundial de Qatar, fent fora l'entrenador Tite quan l'equip va caure als quarts de final, van començar a aparèixer noms de futurs substituts.

Tite Neymar Brasil / Foto: EFE - Georgi Licovski
Tite donant indicacions a Neymar Jr durant un partit del Brasil / Foto: EFE - Georgi Licovski

Carlo Ancelotti va ser un dels destacats, però també van sonar Pep Guardiola o Luis Enrique Martínez. El que estava clar era que l'entrenador havia de ser un tècnic estrella i que hagués triomfat a nivell de clubs. Però de mica en mica es van anar resolent les incògnites. El míster català es va comprometre amb el Manchester City i l'asturià va voler apostar per tornar a un club. I Ancelotti, pendent de resoldre el seu futur al Reial Madrid, era qui més corda donava als dirigents brasilers.

Ednaldo Rodrigues, president de la CBF, ja va deixar caure fa unes setmanes que la seva prioritat era fitxar Ancelotti. I ara, amb la temporada ja acabada i durant les vacances, és quan ha arribat la confirmació definitiva i més esperada.

Carlo Ancelotti entrenador Real Madrid aplaude público / Foto: Europa Press - Jose Luis Contreras
Carlo Ancelotti aplaudint / Foto: Europa Press - Jose Luis Contreras

Carlo Ancelotti serà el seleccionador brasiler el 2024

Fonts de la CBF i el mateix Ednaldo Rodrigues han confirmat aquesta matinada de dimecres que l'acord està tancat i que Ancelotti es convertirà en entrenador del Brasil. La previsió és que el tècnic italià debuti com a seleccionador brasiler a partir de la Copa Amèrica del 2024, que es disputarà als Estats Units entre el 20 de juny i el 14 de juliol.

Aquest fitxatge d'Ancelotti serà històric, ja que es convertirà en el tercer entrenador no brasiler que dirigirà la Seleçao. L'última vegada que això va passar va ser fa gairebé sis dècades, quan el 1965 l'argentí Filipo Núñez va dirigir-ne un partit. També va passar el mateix amb el portuguès Joreca, que va compartir amb Flávio Costa la funció de dirigir el Brasil en dos partits el 1944.

Ancelotti rueda prensa rie Real Madrid EFE
Carlo Ancelotti rient durant una roda de premsa del Reial Madrid / Foto: EFE

I mentre Ancelotti encara no agafa les regnes de la canarinha, el brasiler Fernando Diniz, actual entrenador del Fluminense, serà l'encarregat de dirigir la pentacampiona del món durant les dates de partits FIFA. I ja de cara al 2024 serà Ancelotti qui s'encarregui de tornar a catapultar una selecció del Brasil en hores baixes. O qui sap si aquest moment arriba abans de temps, depenent de si el Reial Madrid prescindeix de Carlo Ancelotti com a entrenador.