Sembla que a Vox no ha agradat gens que s'hagi viralitzat un tuit escrit per la flamant medallista olímpica Ana Peleteiro referent a la visita del seu líder, Santiago Abascal, a Galícia.

"Millor queda't a casa. L'únic que té de verda Galícia són les muntanyes. De res", va escriure Peleteiro, en gallec, en el seu compte del Twitter, un missatge que llavors va ser viral, però que s'ha multiplicat després de la medalla de la saltadora gallega a Tòquio.

Ana peleteiro triple salt tokio jjoo efe

Moment de l'espectacular salt d'Ana Peleteiro / EFE

Un diputat de Vox diu emigrant a Peleteiro...

Amb la medalla de Peleteiro com a notícia del dia i el seu polèmic tuit en boca de tots, el diputat de Vox Juan Luis Steegmann no va dubtar a piular sobre el tema, referint-se a la saltadora gallega i al també medallista Ray Zapata en uns termes poc afortunats, tractant-los d'emigrants. "Zabata i Peleteiro són exemple de l'emigració que Espanya necessita. I un exemple per a tots nosaltres. Per aspera ad astra".

VOX TUIT

Ray Zapata, guanyador de la medalla de plata en gimnàstica, va néixer a la República Dominicana, però va arribar a Espanya sent un nen, mentre que Ana Peleteiro va néixer a Galícia, a la localitat corunyesa de Ribeira, encara que sembla que el diputat de Vox la diferencia de la resta per ser mulata. I és que Peleteiro mai no ha amagat que desconeix qui és el seu pare. "Jo no sé d'on tinc gens. No conec el meu pare biològic i, no sé... És negre, d'això n'estic segura, he, he... Jo sempre dic: és africà, segur, perquè tots els negres, siguin de l'Àfrica, siguin de Cuba o siguin de la República Dominicana, els negres que són allà arriben de l'Àfrica, perquè eren antics esclaus. La meva sang és africana, i n'estic molt orgullosa. Africana i espanyola, eh!, que la meva mare és espanyola...", va afirmar en una entrevista al diari El País.

... i Twitter es burla d'ell

Com era d'esperar, les crítiques contra el tuit de Juan Luis Steegmann no s'han fet esperar. "Tenint en compte que la medallista s'anomena Peleteiro i va néixer a Ribeira, i el subjecte s'anomena Steegmann, és molt difícil saber si és més babau que racista, més racista que babau o simplement és un feixista (que ja és un tot inclòs)", afirma un usuari del Twitter. "Peleteiro no és immigrant, primer error. I no, els immigrants no s''elegeixen', ni per l'interès que tingui vostè a aconseguir medalles, ni per ser 'útils', igual que no s'elegeixen els oriünds", afegeix un altre.

Peleteiro TUIT

Peleteiro TUIT2

"No descendeix del Cid Campeador, per tant, no pot ser espanyola... És així la cosa, no? Em perdo amb aquesta nova espanyolitat...". "Només els serveixen aquells als qui poden UTILITZAR per presumir de bandereta? Per cert, Ana Peleteiro és nascuda a Ribeira (A Coruña) i no fa pinta de simpatitzar gens amb els seus punts de vista". "Us ho diu un 100% espanyol de soca-rel, 100% real, no fake. Dels Steegmann de tota la vida, els Steegmann van ser els que van pintar les coves d'Altamira".

 

Imatge principal: Ana Peleteiro, després de guanyar la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 / EFE