Ana Peleteiro ha aconseguit la tercera posició a la final de triple salt femení i, per tant, aconsegueix la medalla de bronze. La plusmarquista gallega ha fet una marca de 14.87, i a més ha batut dos rècords d'Espanya en els seus sis salts.

L'atleta gallega aconsegueix la setena medalla per a la delegació espanyola i la segona del dia després de la plata de Ray Zapata. El podi l'han completat la veneçolana Yulimar Rojas, que ha guanyat l'or i la portuguesa Patricia Mamona, que s'emporta la plata.

Peleteiro ha fet les millors marques de tota la seva carrera professional. En el seu segon salt ha batut el rècord d'Espanya amb una marca de 14,77. Ha estat diversos minuts col·locada en la tercera posició fins que la jamaicana Ricketts l'ha avançat amb el seu quart salt. La gallega no s'ha rendit i ha superat els seus límits en el seu cinquè intent amb 14,87.

Exhibició de Yulimar Rojas

La veneçolana Yulimar Rojas, atleta del FC Barcelona i doble campiona mundial de triple salt, ha conquerit a Tòquio el seu primer or olímpic amb un nou rècord del món, 15,67 metres en el seu últim intent.

El registre de Yulimar Rojas millora en 17 centímetres la plusmarca mundial establerta per la ucraïnesa Inessa Kravets el 10 d'agost de 1995 en els Mundials de Göteborg (Suècia).

La delegació espanyola va a més

Després d'un inici immillorable amb la medalla de plata aconseguida per Adriana Cerezo en taekwondo la delegació espanyola s'havia encallat. Després de Cerezo van arribar els metalls de Maialen Chourraut i David Valero. El primer or es va fer esperar, va arribar en tir, en la categoria mixta i ho van aconseguir Alberto Fernández i Fátima Gálvez. També Pablo Carreño ha pujat al podi, en el seu cas amb el bronze, després de derrotar Novak Djokovic.

La jornada del diumenge 1 d'agost havia començat de manera fabulosa per a la delegació espanyola, Ray Zapata ha aconseguit la plata en l'exercici de terra, sumant la sisena medalla. Ana Peleteiro ha seguit amb la bona ratxa en aconseguir el setè metall en aquests Jocs Olímpics de Tòquio.