Fins a tres partits ha jugat ja el Reial Madrid en la seva tornada a la feina després de la disputa del Mundial de Qatar. Els dos primers els van superar sense convèncer massa, en sengles 0-1 al camp del Valladolid i a Càceres, aquest segon a la Copa del Rei contra un equip de Primera RFEF. I, al tercer partit, va arribar l'ensopegada que s'havia evitat en els dos encontres anteriors. Va ser a Vila-real, en un matx frenètic en què el Submarí Groc es va acabar emportant els tres punts.

Fede Valverde ha tornat del Mundial a un nivell molt inferior

Més enllà d'aquest partit, el que més preocupa al Reial Madrid és que amb una mostra una mica més representativa, en aquests tres partits hi ha dos jugadors que han tornat de la cita mundialista a un nivell molt per sota del que havien mostrat en la primera part de curs. El cas més evident és el de l'uruguaià Fede Valverde. En els primers mesos de competició va ser dels millors de l'equip, demostrant una velocitat i un xut potent que el va portar a marcar diversos gols clau.

Fede Valverde selecció Uruguai / Foto: EFE
Fede Valverde va caure en la fase de grups del Mundial amb la selecció d'Uruguai / Foto: EFE

El famós virus FIFA sempre fa referència a aquells jugadors que tornen lesionats de les aturades per a la disputa de compromisos internacionals, però aquest any, tenir un Mundial a meitat de temporada pot haver variat aquest concepte. Més enllà de les lesions, el factor psicològic pot ser igual o més important que una lesió. Valverde només va jugar els tres partits de la fase de grups, pel que no va tenir l'acumulació de minuts que d'altres, però ha tornat molt pitjor de com se'n va anar.

Tchouaméni tampoc no passa pel seu millor moment

El segon jugador que també ha fet una davallada més pronunciada ha estat el francès Aurélien Tchouaméni. El migcampista va ser titular amb la França que va perdre la final del Mundial contra l'Argentina als penals, i va jugar gairebé tots els minuts amb el combinat gal. Potser per això, i per la ressaca emocional que suposa quedar-se tan a prop del títol més important que pot guanyar un futbolista, l'exfutbolista del Mònaco ha tornat en un estat de forma no tan fi com el que havia demostrat durant bona part de curs.

Tchouameni celebrant el primer gol de França davant d'Anglaterra / Foto: EFE
Aurélien Tchouaméni va perdre la final del Mundial amb França / Foto: EFE

A Valladolid només va jugar els últims minuts, contra el Cacereño només va disputar la primera part i Ancelotti el va canviar al descans perquè tenia targeta groga, mentre que a La Cerámica va ser titular però també va ser el primer substituït juntament amb Mendy, sortint del partit en el minut 64. Al Santiago Bernabéu esperen que aquesta davallada de rendiment no duri gaire més en el temps. Primer, perquè en els compromisos més recents hi ha un títol en joc, la Supercopa d'Espanya. Però és que a més, en lliga són per sota del Barça i queda poc més d'un mes perquè torni la Champions.